2019. március 27., szerda
Hajnalka

Belföld

A V4 álláspontját képviseli az EU-csúcs zárónyilatkozata

Az Alapjogokért Központ kutatója szerint az EU-csúcs zárónyilatkozata a visegrádi négyek álláspontját képviseli.

Tóth Norbert az M1 aktuális csatorna műsorában szombaton azt mondta, a zárónyilatkozat 26 pontjából 12 a migrációval foglalkozik. A 12 pontban olyan kérdések vannak, amelyeket a V4-ek támogatnak, és azok maradtak ki, amelyeket nem akartak, hogy szerepeljenek benne.


Beszélt arról is, a nyilatkozatban kétféle migránsbefogadó központról van szó: az EU-n belüli önkéntes és az EU-n kívüli központokról.

Hozzátette, ahhoz, hogy ezek működni tudjanak, a bevándorlóknak is együtt kell működniük. Ha összetépik a papírjaikat, akkor nem lehet őket ellenőrizni, nem tud érvényesülni a jog – mondta.


Kitért arra is, hogy a szöveg a civil szervezetek hajóira is határozott utalást tesz: nem akadályozhatják a líbiai parti őrség munkáját. Ez komoly előrelépésnek tekinthető – vélekedett Tóth Norbert.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Zsidózókat küld Brüsszelbe a Jobbik

  Zsidózókat küld Brüsszelbe a Jobbik

  Nyilvánosságra hozta az Európai Parlamenti képviselőjelöltjeinek listáját a Jobbik. A díszes társaság náci tagjai állnak az első helyen, akik bővelkednek zsidózó kiszólásokban, botrányokban.

 • Migránskártyán kapott pénzt Hasszán F.

  Migránskártyán kapott pénzt Hasszán F.

  Anonim módon használható “migránskártyát”, rajta 500 eurót vagyis mintegy 150 ezer forintot kapott Görögországban Hasszán F., az a szír férfi, akit terrorizmus gyanújával tartóztatott le vasárnap a magyar bíróság – értesült az M1 hírcsatorna.

 • Európának fontos a keresztény kultúra

  Európának fontos a keresztény kultúra

  A fogyasztás csúcsra járatásában érdekelt globális cégek, a birodalmak építésében érdekelt nemzetközi hálózatok a helyi közösségek szétmorzsolása felé próbálják irányítani a világot – jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Századvég Alapítvány „Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának?

 • Az ENSZ menedzselni akarja a migrációt

  Az ENSZ menedzselni akarja a migrációt

  Az ENSZ globális migrációs csomagja nem megállítani, hanem menedzselni akarja a migrációt, amit úgy állítanak be, mintha nem lenne semmiféle biztonsági kockázata – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az M1-en.