EUR: 323,46 Ft
CHF: 286,69 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

A V4 álláspontját képviseli az EU-csúcs zárónyilatkozata

Az Alapjogokért Központ kutatója szerint az EU-csúcs zárónyilatkozata a visegrádi négyek álláspontját képviseli.

Tóth Norbert az M1 aktuális csatorna műsorában szombaton azt mondta, a zárónyilatkozat 26 pontjából 12 a migrációval foglalkozik. A 12 pontban olyan kérdések vannak, amelyeket a V4-ek támogatnak, és azok maradtak ki, amelyeket nem akartak, hogy szerepeljenek benne.


Beszélt arról is, a nyilatkozatban kétféle migránsbefogadó központról van szó: az EU-n belüli önkéntes és az EU-n kívüli központokról.

Hozzátette, ahhoz, hogy ezek működni tudjanak, a bevándorlóknak is együtt kell működniük. Ha összetépik a papírjaikat, akkor nem lehet őket ellenőrizni, nem tud érvényesülni a jog – mondta.


Kitért arra is, hogy a szöveg a civil szervezetek hajóira is határozott utalást tesz: nem akadályozhatják a líbiai parti őrség munkáját. Ez komoly előrelépésnek tekinthető – vélekedett Tóth Norbert.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Csúcson a magyar gazdaság! Még tovább nőtt a GDP-előrejelzés!

    Csúcson a magyar gazdaság! Még tovább nőtt a GDP-előrejelzés!

    A harmadik negyedévi 4,9 százalékos, az EU-ban az egyik leggyorsabb növekedés után, más előrejelzőkhöz hasonlóan a GKI is emelte – 4,5-ről 4,6 százalékra – idei GDP-előrejelzését, ugyanakkor 2019-re fenntartja 3,2 százalékos várakozását – közölte a GKI az MTI-vel.

  • Gondoskodás minden élethelyzetben

    Gondoskodás minden élethelyzetben

    Az önellátásra képtelen gyermeküket ápolók és a súlyos fogyatékkal élő hozzátartozóikról gondoskodók egyaránt számíthatnak az anyagi megbecsülésre, ami összesen több mint ötvenezer családot érint hazánkban.