EUR: 323,97 Ft
CHF: 285,38 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Sport

A videobíró 99,3 százalékos bizonyosságot hozott

Tovább javította a helyes ítéletek arányát a labdarúgó-világbajnokságon Oroszországban bemutatkozott videobíró.

Pierluigi Collina volt bíró, a nemzetközi szövetség (FIFA) játékvezetői bizottságának a vezetője pénteken közölte, a technikai segítség nélkül a vb csoportszakaszában 95 százalékban születtek volna jó döntések. Az újítás révén ez az érték 99,3 százalékra emelkedett.


“A videobíró nem jelent tökéletességet, továbbra is előfordulhatnak hibás ítéletek” – hangsúlyozta az olasz szakember.

A 48 csoportmérkőzés során a játékvezető 17 esetben fordult az új technológiához, és 14 esetben változtatta meg eredeti döntését. Az ellenőrzéshez vagy lement a pályáról az öltözőfolyosónál lévő monitorhoz, vagy a moszkvai központból rádión a fülére kapta meg a segítséget. A tévéstúdióra emlékeztető helyiségben dolgozó kollégák 335 esetben pergették vissza az eseményeket, ezek többségéről a mérkőzés résztvevői azonban nem tudtak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Modric lett 2018 legjobb focistája

  Modric lett 2018 legjobb focistája

  Hétfőn este Londonban rendezte idei díjátadó gáláját a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségét (FIFA). Az év legjobb játékosa Luka Modric, a Real Madrid középpályása lett, míg a Puskás-díjat Mohamed Szalah vehette át az Everton ellen szerzett góljáért.

 • Székekkel támadtak egymásra a szurkolók

  Székekkel támadtak egymásra a szurkolók

  Futballstadionokban megszokottnak lehet nevezni, hogy a szurkolók összecsapnak egymással, azonban a kosárlabdapályákon ritkán fordul elő, hogy összeverekednek a drukker.

 • Volt Vidi-edző veheti át az AS Romát

  Volt Vidi-edző veheti át az AS Romát

  Veszélyben lehet Eusebio Di Francesco vezetőedző állása az AS Románál, a klub vezetősége a hírek szerint már ki is szemelte az utódját, aki nem más lehte, mint a MOL Vidi FC-t korábban irányító Paulo Sousa.