EUR: 326,79 Ft
CHF: 280,72 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Külföld

Megépítették a világ legkisebb házát

Elképesztően kicsi építményt hoztak létre kutatók. Egy francia nanotechnológiai csoport megépítette a világ legkisebb házát. Az épület puszta szemmel nem látható, egy mikrorobot segítségével építették fel, és csak számítógépen lehet megszemlélni. Kisebb, mint a karon egy szőrszál átmérője: tíz mikrométer széles, 20 mikrométer hosszú és 15 mikrométer magas.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: A jég fogságában

  A nap képe: A jég fogságában

  Az űrből is látható az a jéghegy, amely veszélyesen közel sodródott egy grönlandi faluhoz. Az Európai Űrügynökség (ESA) kedden hozott nyilvánosságra egy képet, amely az óriási jéghegyet ábrázolja Innaarsuit partjainál.

 • Órákat gyalogolt, hogy ne késsen az első munkanapján

  Órákat gyalogolt, hogy ne késsen az első munkanapján

  Az alabamai Walter Carr az első munkanapjára készült, amikor autója felmondta a szolgálatot. A balszerencsés helyzetet tetőzte, hogy egyik ismerőse sem tudta bevinni, így gyalog indult el 32 kilométerrel arrébb található új munkahelyére, ugyanis Walter nem akarta már az első napját kihagyással indítani.

 • Netanjáhú: A magyar zsidók félelem nélkül élnek

  Netanjáhú: A magyar zsidók félelem nélkül élnek

  Azonos módon látják a 21. század néhány kérdését az izraeli miniszterelnökkel, így a biztonság, a terrorizmus elleni harc, a határvédelem kérdését és a modern kori antiszemitizmus problémáját – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Jeruzsálemben, a Benjámin Netanjahúval közösen tett sajtónyilatkozatában.