EUR: 322,16 Ft
CHF: 283,64 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Belföld

Abonyi iskolába ment be a medve

Úgy tűnik az elkövetkezőendő időben egyre többször számíthatunk az országban felbukkanó medvékre. Kedd hajnalban az abonyi általános iskolában tette tiszteletét egy mackó.

A Bors információi szerint tegnap hajnalban többen is látták a városban bandukoló medvét. Az állat a házak között cammogott békésen, és csak az igazán korán kelőknek sikerült megpillantani. A maci miután betért a helyi általános iskolába, annak udvarán keresztül visszahúzódott a természetbe és távozott is a városból.


– Először azt hittem, a szemem káprázik: egy medve sétálgatott az úton. Szóltam a fiamnak, ő is lássa. Ezután ki-mentem a kapuhoz, ekkor a medve rám nézett és elfutott az ellenkező irányba – mesélte a Borsnak Aranyos Péter.

Az állatot többen is látták Abonyban, de mindenki kutyának nézte először, még a rendőrök is alig hittek a medvéről szóló bejelentéseknek.

Kapcsolódó Cikkek

  • A V4-országok sokat tanulnak egymástól

    A V4-országok sokat tanulnak egymástól

    Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára szerint a V4-országok – Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia – a népegészségügy terén is sokat tanulnak egymástól, miután hasonló problémákra kell választ adniuk.

  • Az élelmiszeripar stratégiai ágazat

    Az élelmiszeripar stratégiai ágazat

    Az élelmiszeripar 2015 óta stratégiai ágazat, ennek megfelelően az élelmiszeripar komplex fejlesztéséhez 2020-ig 300 milliárd forintot biztosítanak – mondta Nagy István agrárminiszter csütörtökön Miskolcon.