EUR: 337,17 Ft
CHF: 314,11 Ft
2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Belföld

Agresszíven vadásznak a turistákra Budapesten a Big Bus jegyértékesítői – Videó!

Papíron már másfél milliárdos veszteséget termelt a városnéző buszos cég Budapesten, azonban mégis ragaszkodnak a fővároshoz. A fővárosi városnéző buszok piacát évek óta egy a szürke zónában ügyeskedő multi uralja.

A homályos hátterű Big Bus tulajdonosi szálai először is Bécsbe vezetnek, de a cégiratok révén Londonig, sőt Dubajig is hamar eljuthatunk.


A cég szinte követhetetlen számlázásai miatt ugyanis a budapesti profit, amiből adózniuk is kellene, külföldi számlákon landol. Ezért, bár nap mint nap turisták ezreit szállítják, papíron veszteséget könyvelnek el. Szinte minden hónapban külföldről kapnak pénzt, hogy a “veszteséges” cég össze ne omoljon. Pénzügyi szakértők is próbálták elemezni működésüket, ám nem jártak sikerrel. Hatalmas pénzeket mozgatnak Budapest és Bécs között a szinte követhetetlen számlázási rendszerük miatt, így a pénzmosás gyanúja is felmerülhet.

Agresszíven tolakodnak Budapest utcáin a Big Bus Tours jegyértékesítői. Ez látszik a TV2 rejtett kamerás felvételén is. A buszos városnéző szolgáltatást igyekeznek népszerűsíteni, a külföldi turistákat pedig addig nem engedik tovább útjukra, míg nem váltanak egy jegyet valamelyik járatukra.

Kapcsolódó Cikkek