EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Belföld

Agresszíven vadásznak a turistákra Budapesten a Big Bus jegyértékesítői – Videó!

Papíron már másfél milliárdos veszteséget termelt a városnéző buszos cég Budapesten, azonban mégis ragaszkodnak a fővároshoz. A fővárosi városnéző buszok piacát évek óta egy a szürke zónában ügyeskedő multi uralja.

A homályos hátterű Big Bus tulajdonosi szálai először is Bécsbe vezetnek, de a cégiratok révén Londonig, sőt Dubajig is hamar eljuthatunk.


A cég szinte követhetetlen számlázásai miatt ugyanis a budapesti profit, amiből adózniuk is kellene, külföldi számlákon landol. Ezért, bár nap mint nap turisták ezreit szállítják, papíron veszteséget könyvelnek el. Szinte minden hónapban külföldről kapnak pénzt, hogy a “veszteséges” cég össze ne omoljon. Pénzügyi szakértők is próbálták elemezni működésüket, ám nem jártak sikerrel. Hatalmas pénzeket mozgatnak Budapest és Bécs között a szinte követhetetlen számlázási rendszerük miatt, így a pénzmosás gyanúja is felmerülhet.

Agresszíven tolakodnak Budapest utcáin a Big Bus Tours jegyértékesítői. Ez látszik a TV2 rejtett kamerás felvételén is. A buszos városnéző szolgáltatást igyekeznek népszerűsíteni, a külföldi turistákat pedig addig nem engedik tovább útjukra, míg nem váltanak egy jegyet valamelyik járatukra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    A 888.hu tette közzé azt a felvételt, amelyen jól látszik, hogy a 444 által drámaian előadott, de eléggé gyenge lábakon álló rablómeséje, amely szerint az ártatlan forradalmár Mohácsi Márkot a rendőrök megbilincselték, bezárták, fojtogatták és ütlegelték, stb.

  • Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton borult időre számíthatunk országszerte havazással, a keleti határnál néhol havas eső is lehet. Éjszaka nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a Dunától keletre borult marad az ég, egyre inkább keleten valószínű további havazás.