2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Belföld

Agresszíven vadásznak a turistákra Budapesten a Big Bus jegyértékesítői – Videó!

Papíron már másfél milliárdos veszteséget termelt a városnéző buszos cég Budapesten, azonban mégis ragaszkodnak a fővároshoz. A fővárosi városnéző buszok piacát évek óta egy a szürke zónában ügyeskedő multi uralja.

A homályos hátterű Big Bus tulajdonosi szálai először is Bécsbe vezetnek, de a cégiratok révén Londonig, sőt Dubajig is hamar eljuthatunk.


A cég szinte követhetetlen számlázásai miatt ugyanis a budapesti profit, amiből adózniuk is kellene, külföldi számlákon landol. Ezért, bár nap mint nap turisták ezreit szállítják, papíron veszteséget könyvelnek el. Szinte minden hónapban külföldről kapnak pénzt, hogy a “veszteséges” cég össze ne omoljon. Pénzügyi szakértők is próbálták elemezni működésüket, ám nem jártak sikerrel. Hatalmas pénzeket mozgatnak Budapest és Bécs között a szinte követhetetlen számlázási rendszerük miatt, így a pénzmosás gyanúja is felmerülhet.

Agresszíven tolakodnak Budapest utcáin a Big Bus Tours jegyértékesítői. Ez látszik a TV2 rejtett kamerás felvételén is. A buszos városnéző szolgáltatást igyekeznek népszerűsíteni, a külföldi turistákat pedig addig nem engedik tovább útjukra, míg nem váltanak egy jegyet valamelyik járatukra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szijjártó: Stratégiai érdek, hogy Magyarország maradjon Kína első számú partnere

    Szijjártó: Stratégiai érdek, hogy Magyarország maradjon Kína első számú partnere

    Magyarországnak gazdasági és stratégiai érdeke, hogy továbbra is Kína első számú gazdasági, kereskedelmi és befektetési partnere maradjon a közép-európai térségben – jelentette ki kedden New Yorkban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, akinek az ENSZ-közgyűlés aznap megnyílt csúcsszintű ülésszakán elsőként Vang Ji kínai külügyminiszterrel volt kétoldalú találkozója.

  • A kormány vizsgálja meg a bevándorlási különadót

    A kormány vizsgálja meg a bevándorlási különadót

    Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága keddi ülésén felkérte a kormányt, hogy vizsgálja meg a bevándorlási különadó megfizetésére vonatkozó hatályos jogszabályokat, és kezdeményezzen változtatásokat, amennyiben azok lehetőséget biztosítanak az adóelkerülésre.