EUR: 326,80 Ft
CHF: 280,77 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Külföld

Megijedtek az állatok, a ballonosnak fizetnie kell

Svájcban komoly törvények védik az állatok nyugalmát. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint annak a hőlégballonosnak az esete, aki egy környezetvédelmi területről emelkedett a levegőbe, ám ez kicsit meredekre sikeredett.

Felszállás közben ugyanis igen alacsonyan húzott el egy szarvas és több baromfi fölött, ráadásul az égőfejeknek is túl sok gázt adott, ezzel hatalmas zajt csapva. A földön legelésző állatok úgy megijedtek, hogy annyifelé szaladtak, ahányan voltak. A hatóságok ezt nem nézték jó szemmel, 700 frankos (170 ezer forintos) büntetést szabtak ki a ballonosra.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: A jég fogságában

  A nap képe: A jég fogságában

  Az űrből is látható az a jéghegy, amely veszélyesen közel sodródott egy grönlandi faluhoz. Az Európai Űrügynökség (ESA) kedden hozott nyilvánosságra egy képet, amely az óriási jéghegyet ábrázolja Innaarsuit partjainál.

 • Órákat gyalogolt, hogy ne késsen az első munkanapján

  Órákat gyalogolt, hogy ne késsen az első munkanapján

  Az alabamai Walter Carr az első munkanapjára készült, amikor autója felmondta a szolgálatot. A balszerencsés helyzetet tetőzte, hogy egyik ismerőse sem tudta bevinni, így gyalog indult el 32 kilométerrel arrébb található új munkahelyére, ugyanis Walter nem akarta már az első napját kihagyással indítani.

 • Netanjáhú: A magyar zsidók félelem nélkül élnek

  Netanjáhú: A magyar zsidók félelem nélkül élnek

  Azonos módon látják a 21. század néhány kérdését az izraeli miniszterelnökkel, így a biztonság, a terrorizmus elleni harc, a határvédelem kérdését és a modern kori antiszemitizmus problémáját – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Jeruzsálemben, a Benjámin Netanjahúval közösen tett sajtónyilatkozatában.