EUR: 323,30 Ft
CHF: 286,92 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Apák napi meglepetés a gyerekektől

Az apák napját Magyarországon június harmadik vasárnapján ünneplik, ami idén június 17-re esett. A budapesti Árkád idei rendhagyó akciójában, az „Apának szeretettel” pályázaton 16 és 20 év közötti fiatalok egynapos munkával választhattak nagy értékű meglepetést édesapjuknak.

Vasárnapi diákmunka az apukákért (fotó: RedAction)

Az Örs vezér terei bevásárlóközpont akciójában videóban vagy írásban jelentkezhettek a tinédzserek, amelyben megfogalmazhatták, miért szeretnék meglepni apukájukat, és mit jelent ő számukra. A szerencsések június 9-én tölthettek el egy munkanapot valamelyik üzletben, hogy azután valami nagy értékű meglepetést válasszanak édesapjuknak, és azt 17-én már oda is tudják adni neki.


Az eladói szerepkört is kipróbálhatták (fotó: RedAction)

Az Árkád ezzel szerette volna felhívni a figyelmet az 1972 óta létező, Magyarországon 1973 óta tartott, gyakran háttérbe szorult megemlékezésre. Érdekesség, hogy az apák napjának nincs nemzetközileg elfogadott helye a naptárban. Oroszországban már februárban köszöntik őket, az olasz, spanyol, portugál területen márciusra esik a jeles nap. A kontinensen legkésőbb Észtországban, Norvégiában, Finnországban és Svédországban tartják, de a novemberi skandináv ünnepet követően, az év vége előtt még a thaiföldi apukák is sorra kerülnek, ott december 5-én köszöntik őket.

Hamar belejöttek a fiatalok (fotó: RedAction)

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.