2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Apák napi meglepetés a gyerekektől

Az apák napját Magyarországon június harmadik vasárnapján ünneplik, ami idén június 17-re esett. A budapesti Árkád idei rendhagyó akciójában, az „Apának szeretettel” pályázaton 16 és 20 év közötti fiatalok egynapos munkával választhattak nagy értékű meglepetést édesapjuknak.

Vasárnapi diákmunka az apukákért (fotó: RedAction)

Az Örs vezér terei bevásárlóközpont akciójában videóban vagy írásban jelentkezhettek a tinédzserek, amelyben megfogalmazhatták, miért szeretnék meglepni apukájukat, és mit jelent ő számukra. A szerencsések június 9-én tölthettek el egy munkanapot valamelyik üzletben, hogy azután valami nagy értékű meglepetést válasszanak édesapjuknak, és azt 17-én már oda is tudják adni neki.


Az eladói szerepkört is kipróbálhatták (fotó: RedAction)

Az Árkád ezzel szerette volna felhívni a figyelmet az 1972 óta létező, Magyarországon 1973 óta tartott, gyakran háttérbe szorult megemlékezésre. Érdekesség, hogy az apák napjának nincs nemzetközileg elfogadott helye a naptárban. Oroszországban már februárban köszöntik őket, az olasz, spanyol, portugál területen márciusra esik a jeles nap. A kontinensen legkésőbb Észtországban, Norvégiában, Finnországban és Svédországban tartják, de a novemberi skandináv ünnepet követően, az év vége előtt még a thaiföldi apukák is sorra kerülnek, ott december 5-én köszöntik őket.

Hamar belejöttek a fiatalok (fotó: RedAction)

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.