EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,06 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Veszprém

Átadták az új tevekifutót az állatkertben

Tizenöt veszprémi teve költözhetett át új, kétezer négyzetméteres állatkerti kifutójába, az elefántok szomszédságába.

Az ország legnagyobb tevekaravánja lakik Veszprémben (fotó: Domján Attila)

Török László állatkerti igazgató az átadón azt mondta, az itteni az ország legnagyobb tevekaravánja, mely a jövőben tovább bővülhet, ugyanis a remények szerint a csapat tovább jövevényekkel ajándékozza meg az állatkertet.

Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő zölddel is megkínálták a tevéket (fotó: Domján Attila)

A Modern Városok Programnak köszönhetően mintegy kétmilliárd forintból újul meg ismét az állatkert, ennek egyik elemeként heteken belül egy teljesen új gulyadombi rész fogadja majd a látogatókat.

Kétezer négyzetméter áll az állatok rendelkezésére (fotó: Domján Attila)

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.