2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Veszprém

Átadták az új tevekifutót az állatkertben

Tizenöt veszprémi teve költözhetett át új, kétezer négyzetméteres állatkerti kifutójába, az elefántok szomszédságába.

Az ország legnagyobb tevekaravánja lakik Veszprémben (fotó: Domján Attila)

Török László állatkerti igazgató az átadón azt mondta, az itteni az ország legnagyobb tevekaravánja, mely a jövőben tovább bővülhet, ugyanis a remények szerint a csapat tovább jövevényekkel ajándékozza meg az állatkertet.

Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő zölddel is megkínálták a tevéket (fotó: Domján Attila)

A Modern Városok Programnak köszönhetően mintegy kétmilliárd forintból újul meg ismét az állatkert, ennek egyik elemeként heteken belül egy teljesen új gulyadombi rész fogadja majd a látogatókat.

Kétezer négyzetméter áll az állatok rendelkezésére (fotó: Domján Attila)

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.