2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Belföld

Átveri a turistákat a Big Bus

Át­veri a tu­ris­tá­kat a Big Bus Bu­da­pest – ez derül ki a Tri­pad­vi­sor nevű uta­zási hon­la­pon köz­zé­tett vé­le­mé­nyek­ből is. A por­tá­lon kül­földi uta­sok szá­zai pa­nasz­kod­nak a cégre. A ha­zánk ne­ve­ze­tessége­ire kí­ván­csi ven­dé­gek sú­lyos kri­ti­ká­kat fo­gal­maz­nak meg. Azt mond­ják, a cég szé­gyent hoz Ma­gyar­or­szágra.

Tovább gyűrűzik a botrány a Big Bus körül. Lapunkban már több alkalommal is beszámoltunk arról, hogy bűnszervezetekhez hasonló módszerekkel tüntetik el papíron a bevételt, hogy hazánkban lehetőleg egy forint adót se kelljen fizetniük. Ezenfelül név nélkül egy sofőr is nyilatkozott a Tényeknek, hogy némely buszon milyen siralmas állapotban vannak a gumiabroncsok, amelyek így balesetveszélyesek.


Most a Ripost számolt be arról, hogy a Tripadvisor nevű utazási portálon milyen negatív kritikák jelentek meg a társaságról. „Ez minden idők legrosszabb túrabusza!” – írja például az egyik. „Tönkretették a vakációmat!” – mondja a másik. „A valaha volt legrosszabb buszos túra” – írja egy amerikai. „Szélhámosság!” – figyelmeztet egy kolumbiai, de olyan turista is akad, aki kerek perec kijelenti: „Nagyon csalódott vagyok, tönkretették a vakációmat!”

Fotó: Mészáros Diána

Közben a hétfő esti Tényekben újabb döbbenetes információk láttak napvilágot a botránnyal kapcsolatban. A riportból kiderült, hogy az Origo szerint a buszos cégnél olyan eszköznyilvántartások készültek, amelyekből még magukat a városnéző buszokat is sikerült eltüntetni.


Korábban szintén a Tények számolt be arról, hogy a buszos társaság szabálytalan számlákat állít ki utasainak, akiktől euróban kérik el a jegy árát, ám a bizonylatot már forintra állítják ki. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára erre elmondta, hogy ilyenkor euróban is fel kell tüntetni a szolgáltatás árát, ha pedig nem ezt a megoldást választják, akkor az átváltási árfolyamot.

Korábban a zoom.hu arról írt, azon túl, hogy az adóköteles profit egyszerűen eltűnik, így az országnak semmi haszna nincs belőle, gyakran erőszakos módon zaklatják a turistákat, hogy szálljanak fel a buszra.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek