EUR: 331,08 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb XVIII.kerület

Átvette díszpolgári címét Vásáry Tamás

Átadta Budapest díszpolgári címeit Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés múlt heti ünnepi ülésén. Az elismerő címben nyolcan részesültek, köztük a rendszerváltás után Lőrincen élő Vásáry Tamás zongoraművész, karmester is.

Díszpolgári címet kapott Babos Tímea világbajnok és Grand Slam-győztes teniszező, Horgas Eszter fuvolaművész, Horváth Károly (művésznevén Charlie) Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, Lovász László Széchenyi-nagydíjas matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke, Mészöly Kálmán volt válogatott labdarúgó, szövetségi kapitány és Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek tiszteletbeli örökös főzeneigazgatója, zenei főtanácsadója. A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.


Tarlós István főpolgármester Vásáry Tamásnak múlt héten adta át a kitüntetést
MTI Fotó: Kovács Tamás

Vásáry Tamásnak a külföldön töltött éveket követően a rendszerváltás után Pestszentlőrinc adott otthont.

– Egy unokatestvérem családjának nagy házában laktam – emlékezett vissza. – A tetőtérben kialakíthattam magamnak egy lakást, amelyet hálaképpen később, amikor továbbköltöztem, rájuk hagytam. Szerettem Lőrincen élni, erdő közelében laktunk, és én szeretek a szabadban sétálva memorizálni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.