EUR: 333,32 Ft
CHF: 304,53 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Székesfehérvár

Az Árpád úti óvoda nyerte a mesés kiskertek versenyét

Több mint 6 ezer szavazattal az Árpád Úti Óvoda nyerte a Mesés kertek, ügyes kezek című kertépítőversenyt, melyet első alkalommal hirdettek meg Székesfehérváron. A győztes, illetve a második és a harmadik helyezett intézmények az élményszerű környezettudatos nevelést elősegítő eszközöket kapnak jutalomként.

Az intézmény Manófalvi Manólak nevű kiskertje 6113 szavazatot kapott, ez a voksok 18 százalékát jelenti Fotó: ÖKK Fehérvár (Molnár Artúr)

A Mesés kertek, ügyes kezek versenyt mosonmagyaróvári mintára rendezték meg 23 székesfehérvári óvoda bevonásával a Hetedhét Játékfesztivál keretében, Székesfehérvár önkormányzatának támogatásával. A nagycsoportos gyerekek közismert mesék ihlette fantáziakerteket építettek a Zichy ligetben különféle növények, virágok és kizárólag természetes, illetve újrahasznosított anyagokból készült dekorációs tárgyak felhasználásával. A munkát több hónapos közös felkészülés, gyakorlás előzte meg az intézményekben. A mesés virágágyások két hétig maradtak a ligetben, a települési önkormányzat honlapján lehetett szavazni rájuk.


Az eredményhirdetést a győztes Árpád Úti Óvodában tartották Fotó: ÖKK Fehérvár (Molnár Artúr)

Az eredményhirdetést a győztes Árpád Úti Óvodában tartották. Az intézmény Manófalvi Manólak nevű kiskertje 6113 szavazatot kapott, ez a voksok 18 százalékát jelenti. Második helyen végzett az Árpád Úti Óvoda Vízivárosi Tagóvodája a Porontyok című alkotással, melyre 5942 szavazat, 17 százalék érkezett. Végül harmadik lett a Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodája Az erdő titkai nevű alkotással, amely 3633 szavazatot, 10 százalékot kapott. A helyezett óvodák 600, 300, valamint 100 ezer forint értékben kapnak a környezettudatos nevelést élményszerűen oktató eszközöket. A Zichy ligetben lebontott kerteket a részt vevő intézmények újraépíthették a saját udvarukban – áll az önkormányzati közleményben.

A kezdeményezés sikerét jelzi, hogy a kiskertek összesen több mint 34 ezer szavazatot kaptak, nagyon sokan Fehérváron kívüli településekről érkeztek, hogy megtekintsék az apró, ám annál szebb ágyásokat a Zichy ligetben. Deák Lajosné önkormányzati képviselő reményét fejezte ki, hogy a versenynek lesz folytatása.


Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.