EUR: 321,49 Ft
CHF: 281,87 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Belföld

Az ellenzék most sem a magyar családok mellett áll

A 2019-es költségvetési törvényjavaslat parlamenti vitájában kiderült, hogy az ellenzéki pártok most sem a magyar családok mellett állnak – mondta Hollik István, a Fidesz-KDNP-frakciószövetség szóvivője pénteken Budapesten újságíróknak.

Az ellenzék eddigi megszólalásaiból az látszik, hogy zsigerből elutasítják és támadják azt a költségvetést, amely a családok és a vállalkozások megerősítését szolgálja – fogalmazott.


Hollik István kifejtette: a költségvetési törvényjavaslat szerint tovább nő a kétgyermekesek adókedvezménye, csökkennek a munkáltatók terhei, és minden területre, a családokra, a gazdaság fejlesztésére, a biztonságra, az oktatásra, az egészségügyre, valamint a nyugellátásra is több pénz jut majd jövőre.

Ennek ellenére az ellenzéki pártok, Gyurcsánytól a szocialistákon és az LMP-n át a Jobbikig, minden erejükkel támadják a büdzsét – mondta a Fidesz-KDNP-frakciószövetség szóvivője.


Szavai szerint azok támadják a költségvetést, akik kormányon “semmit nem adtak a családoknak, csak elvettek tőlük”. Elvették a családi adókedvezményt, az otthonteremtési támogatásokat, növelték az adókat, és megalázóan alacsony bérért dolgoztatták az embereket – sorolta.

Az ellenzéki pártok az elmúlt években is sorra leszavazták az adócsökkentéseket és a gazdaságfejlesztést szolgáló intézkedéseket – folytatta -, ha rajtuk múlt volna, eddig sem történhettek volna meg a családokat, a munkavállalókat és a munkáltatókat segítő adócsökkentések. Így nem lenne és nem növekedhetett volna az elmúlt években a családi adókedvezmény, nem csökkentek volna a vállalkozásokat és a munkát terhelő adók sem, nem tudták volna bevezetni a munkahelyvédelmi akcióterv adókedvezményeit, és nem csökkent volna a legfontosabb élelmiszerek áfája sem – fejtette ki.

Hollik István úgy összegzett: a Fidesz-KDNP kitart az adócsökkentés politikája mellett, mert amióta csökkennek az adók, azóta nő a foglalkoztatás, gyorsabban bővül a gazdaság, és nőnek a bérek is.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gruevszki túl sokat tud Gyurcsányról?!

  Gruevszki túl sokat tud Gyurcsányról?!

  Sokat tudhat Gyurcsány Ferenc balkáni maffiakapcsolatairól, ezért igyekszik feltűnően távoltartania magát és elítélnie Nikola Gruevszki macedón ex-miniszterelenököt a baloldal bukott kormányfője – állítja a Ripost.

 • OLAF-os vádemelésben csúcstartók vagyunk

  OLAF-os vádemelésben csúcstartók vagyunk

  Bár az ellenzék és a baloldali sajtó folyamatosan azt mantrázza, hogy Magyarországon eltusolják a korrupciós ügyeket és a bíróságok is a kormány szekerét tolják, a valóság teljesen más, ugyanis az uniós átlagot meghaladóan emel vádat a magyar ügyészség az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) igazságügyi ajánlásai nyomán.

 • Csak kiszáll, és tudja, hogy verseny van

  Csak kiszáll, és tudja, hogy verseny van

  Overdose utódaként emlegetik a most hároméves Tour to Paris-t. A kiváló versenyló az egy évvel ezelőtti kvalifikációja óta minden versenyt megnyert itthon, amin indult.