2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Eger

Az Eszterházy téren ünnepelték a jógát

Az Indiai Nagykövetség és az Egri Norma Közhasznú Alapítvány városunk önkormányzatával együttműködésben rendezte meg az Eszterházy téren a 4. Nemzetközi Jóga Nap & 3. Gangesz–Duna: Indiai Kulturális Fesztivált.

India miniszterelnöke, Narendra Modi kérésére az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) Közgyűlése 2014. december 11-én egyhangú döntés alapján a Jóga Világnapjává nyilvánította június 21-ét. A jóga a tudat átalakítását, illetve a karma és az újjászületés körforgásából való megszabadulás elérését szolgáló indiai vallási módszer és technika.

Az ingyenes programon a jóga mellett indiai tánc és zene, hennafestés, hollywoodi filmvetítés és persze indiai ételek várták az érdeklődőket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.