EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Nagykanizsa

Az év védőnője

Idén kanizsai szakembernek is odaítélték az Év védőnője címet, amelyre édesanyák és édesapák jelölhetik segítőiket. A Magyar Védőnők Egyesülete (MAVE) által alapított elismeréseket szakmai zsűri ítélte oda, a vezető védőnő kategóriában a nagykanizsai Adorján Árpádné kapta meg a díjat.

Az előző évhez hasonlóan a közönség is megválaszthatta kedvencét, s ezúttal is hatalmas volt az érdeklődés, hiszen több tízezer voks érkezett.


Az Év védőnője cím idei nyertesei (Fotó: Kudar Zsolt)

A védőnők 103 éve jelen vannak az alap- és a szakellátásban, segítséget nyújtanak a családoknak a gyermekvárás alatt, az újszülött fogadásakor, és támogatják a csöppségek óvodába, majd iskolába indulását is, sőt a diákokat az iskoláskor végéig figyelemmel kísérik. Munkájuk nem feltétlenül látványos, de rendkívül fontos, hiszen mindig egy-egy személyre, családra irányul – fogalmazott Csordás Ágnes Katalin, a MAVE elnöke, aki elárulta, a jelölések során számos megható, megindító történettel találkoztak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.