EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb XVI.kerület

Az összetartozásért égtek a gyertyák

Trianon, a Mohács utáni legnagyobb tragédiánk 98. évfordulóján csendes megemlékezésre és gyertyagyújtásra hívta kerületünk vezetése a Kertvárosban élőket.

Kovács Péter polgármester beszédében úgy fogalmazott, csak mi magyarok állhatunk ki a magyar ügyért, a magyar emberekért, nagy hiba azt várni, hogy majd a nagyhatalmak a mi érdekeinket fogják képviselni. Kivéve, ha az a nagyhatalom mi magunk leszünk, ez a gondolat persze most még vakmerőnek tűnik.

Kovács Péter is elhelyezte az emlékezés gyertyáját (Fotó: XVI. Kerületi Újság)


– Ha figyeljük a külpolitikát, láthatjuk, hogy Magyarország több másik országnak követendő példa lett. Amíg Európa haldoklik, addig mi magyarok ébredezünk, rájöttünk, hogy csak magunkra és a Jóistenre számíthatunk. A legfontosabb dolgunk most az, hogy komolynak mutassuk magunkat, ehhez pedig az kell, hogy erősek legyünk. És hogy erőssé váljunk, el kell fogadnunk egymást, úgy tekinteni a másikra, hogy ő elsősorban magyar és csak utána vannak köztünk esetleg gondolkodásbeli különbségek. Nekünk most az a feladatunk, hogy mindenki a saját környezetében, ahogy tud, mindennap tegyen azért, hogy mi magyarok megmaradhassunk itt Európa közepén és igazodási pontként szolgáljunk más európai népek számára – mondta beszédében a polgármester. 


A megjelentek a műsor végén a határainkon túl élő magyarsággal való összetartozást egy-egy mécses elhelyezésével fejezték ki. A megemlékezésen közreműködtek a Pesti Zenés Színpad művészei: Udvarhelyi Boglárka énekművész és Smál-Szilaj Gábor színművész.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.