2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Egyéb Szeged

B. Nagy László: Változásra van szükség Szegeden!

B. Nagy László nem szeret jóslatokba bocsátkozni, de a választások előtt borítékolta, hogy az ellenzék ott folytatja az új ciklusban, ahol abbahagyta. A kommunikációval nemcsak ott, de a szegedi városvezetésben is baj van, éppen ezért mondja az országgyűlési képviselő, hogy változásra van szükség Szegeden is.

Két és fél hónappal vagyunk a választások után, másfél hónapja elkezdődött a munka a parlamentben. A választások előtt azt mondta, hogy nem sok változást remél az ellenzéktől.


B. Nagy borítékolta, hogy az ellenzéknek ugyanolyan marad a stílusa, mint a választás előtt volt

Sajnos jól láttam. Borítékoltam, hogy az ellenzéknek ugyanolyan marad a stílusa, mint a választás előtt volt. Továbbra sincs nemzetpolitikai elképzelésük, továbbra sincsenek témáik. Maradt a verbális fegyverük, hogy a parlamentben ugyanabban a stílusban, ugyanazt szajkózzák, mint korábban. Egyetlen dolog változott csak, több frakció van, többet tudnak felszólalni, de a stílus, a hangnem és a tartalom maradt. Nehéz helyzetben vannak, ha Magyarország sorsáról, a magyar jövőről kell véleményt formálniuk.

Szegeden kiélezett verseny várható az önkormányzati választásokon, jelenleg ellenzékben vannak a közgyűlésben a kormánypárti képviselők. Hatalmasnak tűnik a szakadék a két oldal között.


Amióta a megnyertem a választásokat, rengeteg kérdést kaptam, hogy az rendben van, hogy a választáson kétharmaddal nyert a kormányoldal, de mi lesz Szegeden, ki lesz a polgármester, és hogyan tovább. Látszik, hogy foglalkoztatja a szegedieket, hogy mi lesz a városban. A legfontosabb – és egy olyan nagy városban, mint Szeged – az egyik legjelentősebb kérdés, hogy a város vezetése tud-e vagy akar-e párbeszédet folytatni a kormánnyal. A jelenlegi városvezetés azt kommunikálja, hogy minden rendben van, a város épül és szépül. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy ehhez az építkezésekhez, fejlesztésekhez száz százalékban kormányzati döntések juttatják a Szegedet. De ezzel nincs is baj, mert a hazai és az uniós források nem a politikának szólnak, hanem a városnak és a lakóknak. Van egy kettősség, ami ezen a téren jellemzi Szegedet, de egészen biztos, hogy azok a városok, ahol a polgármester kommunikál a központi vezetéssel, a minisztériumokkal, és kijárja a legjobb feltételeket, az itt nincs meg. Ez nagyon hiányzik, és ez mindig meg fog látszani a beruházások hatékonyságán és gyorsaságán. Ilyen szempontból fontos lenne, hogy legalább olyan városvezetés legyen, amelyik politikai hovatartozástól függetlenül hajlandó kommunikálni a kormányzattal. Ez most Szegeden nincs így, és ez nem jó irányba vezeti a várost.

Amikor ismét megválasztották országgyűlési képviselőnek, rögtön kijelentette, hogy szeretne párbeszédet a szegedi városvezetéssel. Sikerült ezt megvalósítani?

Nem. Úgy érzem, hogy ők nem szeretnék az elképzelésüket megosztani vagy segítséget kérni, mert úgy gondolják, hogy nekik ez e nélkül is megy. De a kommunikáció nem csak velem ilyen – és ez a nagyobb baj. Semmi érdemi kommunikáció nincs a város jövőjével kapcsolatban, ami előrébb vinné a dolgokat. Egy patthelyzet van, ami régóta tart, és leszámítva a személyes egyéni érdekeket, ez a városnak nem jó, függetlenül attól, hogy ki milyen oldalon áll. Ez hibás vezetői stílus. Mindenképpen kell valamilyen változás, valamiféle új szemlélet, mert rossz irányba haladunk. A felelősség hatalmas, mert 170 ezer ember sorsáról beszélgetünk hosszú távon.

– Ön a Fidesz elnöke Szegeden, így tenni is tud azért, hogy változzon valami. Hogyan lehet változást elérni?

Meggyőződésem, hogy úgy tudunk választást nyerni, ha időben megtaláljuk a polgármesterjelöltet. Nekem feltett szándékom, hogy őszre meglesz. Ismerve a szegedi politikai környezetet, nem tudom elképzelni, hogy sikeres lehet egy olyan polgármester, akit az utolsó pillanatban találunk meg és mutatunk be a szavazóknak. Akkor nem ő választja meg a képviselőket, akikkel dolgozni szeretne a választások után, akármi is annak az eredménye. Ezért kell megtalálnunk őszre a jelöltet, akinek át kell vennie a hatalmat és meg kell szerveznie a képviselő-testületbe pályázó jelölteket. Ez az egyetlen hatékony módja, hogy megnyerjük a választást.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.