EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,36 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Érd

Babapiknik a játszótéren

Nyáron nemcsak az oktatási intézményekbe érkezik meg a vakáció, hanem a különféle klubok, például a baba-mama klubok is többnyire szünetet tartanak.

Kisgyermekkel otthon rendszeresen érdekes programokat csinálni nem túlságosan egyszerű; így nyáridőben is van igény a kimozdulásra, társaságra. Ráadásul a baba növekedésével, fejlődésével egyidejűleg új kérdések is folyamatosan felmerülhetnek az édesanyákban, kiváltképp, ha első gyerekről van szó. Főként a felsoroltak miatt született meg az ötlet néhány éve, hogy a nyári szünetben se maradjanak klublehetőség nélkül a mamák-babák. A Kötelék – Érd Térségi Közösség a Családokért szervezői azt találták ki, hogy egy kicsiknek-nagyoknak egyaránt kellemes környezetben, játszótér mellett, árnyas fák alatt leterített pléden rendezzenek rendszeresen pikniket. Ezen alkalmakra a környékbeli baba-mama klubok – Érdi Babahordozó és Mosható Pelenka Klub, Érdi Anyatej Klub, Sóskúti Baba-Mama Klub, Tárnoki Baba-Mama Klub – vezetőit, tagjait is meghívták.


A rendszeres összejövetelek helyszíne: kicsiknek-nagyoknak egyaránt kellemes környezetben, játszótér mellett, árnyas fák alatt leterített pléd (tavalyi felvétel)
Fotó: www.csaladikotelek.hu.

Hamar kiderült, hogy ez jó lehetőség az azonos élethelyzetben lévő anyukáknak az ismerkedésre, beszélgetésre, sőt, közben egészséges rágcsálnivalók megkóstolására és receptek cseréjére is. Mindezek mellett ezek az alkalmak lehetőséget nyújtanak arra is, hogy az édesanyák találkozzanak anya-baba párokkal foglalkozó szakemberekkel, és nekik tehessék fel azokat a kérdéseiket, amikről úgy gondolják, hogy szívesen hallanának hozzáértő véleményt. Szintén fontos, hogy a viszonylag friss édesanyák találkozhassanak tapasztalt, gyakorlottabb anyatársakkal, akiktől ötleteket és támogatást kaphatnak a baba gondozásához, hordozásához, táplálásához is.
Mindez tehát két óra lazulás a játszótéren, ami nemcsak jó móka, hanem egy kicsit szolgálat és felelősség is azok részéről, akik tapasztalt anyaként vagy szakértőként képesek megfelelő információt és támogatást nyújtani azoknak, akik ezt igénylik.

Először július 3-án délelőtt tíz órától várják a mamákat és babákat az érdligeti nagy játszótéren. További időpontok kéthetenként kedden, azaz: július 17-én, 31-én, augusztus 14-én és 28-án, mindig 10 és 12 óra között.


Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.