EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Érd

Babapiknik a játszótéren

Nyáron nemcsak az oktatási intézményekbe érkezik meg a vakáció, hanem a különféle klubok, például a baba-mama klubok is többnyire szünetet tartanak.

Kisgyermekkel otthon rendszeresen érdekes programokat csinálni nem túlságosan egyszerű; így nyáridőben is van igény a kimozdulásra, társaságra. Ráadásul a baba növekedésével, fejlődésével egyidejűleg új kérdések is folyamatosan felmerülhetnek az édesanyákban, kiváltképp, ha első gyerekről van szó. Főként a felsoroltak miatt született meg az ötlet néhány éve, hogy a nyári szünetben se maradjanak klublehetőség nélkül a mamák-babák. A Kötelék – Érd Térségi Közösség a Családokért szervezői azt találták ki, hogy egy kicsiknek-nagyoknak egyaránt kellemes környezetben, játszótér mellett, árnyas fák alatt leterített pléden rendezzenek rendszeresen pikniket. Ezen alkalmakra a környékbeli baba-mama klubok – Érdi Babahordozó és Mosható Pelenka Klub, Érdi Anyatej Klub, Sóskúti Baba-Mama Klub, Tárnoki Baba-Mama Klub – vezetőit, tagjait is meghívták.


A rendszeres összejövetelek helyszíne: kicsiknek-nagyoknak egyaránt kellemes környezetben, játszótér mellett, árnyas fák alatt leterített pléd (tavalyi felvétel)
Fotó: www.csaladikotelek.hu.

Hamar kiderült, hogy ez jó lehetőség az azonos élethelyzetben lévő anyukáknak az ismerkedésre, beszélgetésre, sőt, közben egészséges rágcsálnivalók megkóstolására és receptek cseréjére is. Mindezek mellett ezek az alkalmak lehetőséget nyújtanak arra is, hogy az édesanyák találkozzanak anya-baba párokkal foglalkozó szakemberekkel, és nekik tehessék fel azokat a kérdéseiket, amikről úgy gondolják, hogy szívesen hallanának hozzáértő véleményt. Szintén fontos, hogy a viszonylag friss édesanyák találkozhassanak tapasztalt, gyakorlottabb anyatársakkal, akiktől ötleteket és támogatást kaphatnak a baba gondozásához, hordozásához, táplálásához is.
Mindez tehát két óra lazulás a játszótéren, ami nemcsak jó móka, hanem egy kicsit szolgálat és felelősség is azok részéről, akik tapasztalt anyaként vagy szakértőként képesek megfelelő információt és támogatást nyújtani azoknak, akik ezt igénylik.

Először július 3-án délelőtt tíz órától várják a mamákat és babákat az érdligeti nagy játszótéren. További időpontok kéthetenként kedden, azaz: július 17-én, 31-én, augusztus 14-én és 28-án, mindig 10 és 12 óra között.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.