EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Külföld

Babis: Nem lehet az egész bolygót megmenteni

“Nem lehet az egész bolygót megmenteni” – vélekedett Andrej Babis cseh kormányfő csütörtökön a migrációs válságról, utalva arra, hogy szerinte az uniós országokat nem terheli közös felelősség a Földközi-tengeren keresztül Európába érkező bevándorlók sorsáért.

A CTK cseh hírügynökség jelentése szerint Babis közölte: Olaszország, Görögország, Spanyolország és Málta feladata, hogy garantálja az Európai Unió déli határainak biztonságát. Véleménye szerint Észak-Afrikában kellene megakadályozni, hogy a menekülteket szállító hajók egyáltalán elindulhassanak az európai partok felé, és a bevándorlóknak a származási országaikban kellene segítséget nyújtani. Babis szerint jó ötlet lenne, ha az EU példát venne Ausztrália menekültpolitikájáról, ahol a tengerből kimentett bevándorlókat szomszédos országokban létrehozott gyűjtőtáborokba szállítják.


A cseh kormányfő Prágában elmondta: nem számít arra, hogy a délután Brüsszelben kezdődő EU-csúcstalálkozón közös megoldást tudnának találni a tagállamok a migráció kezelésére. Babis bírálta Emmanuel Macron francia államfőt, aki nemrég azt javasolta, hogy az EU vezessen be pénzügyi szankciókat azon tagállamok ellen, akik nem hajlandók menekülteket befogadni.

“Macron úgy beszél, mint (Angela) Merkel (német kancellár) egy évvel ezelőtt” – jelentette ki Andrej Babis.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek