EUR: 344,73 Ft
CHF: 322,23 Ft
2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Belföld

Babos Timi Budapesten érzi magát otthon

Budapest díszpolgára címmel tüntette ki Babos Tímea teniszezőt a Fővárosi Közgyűlés. A fővárosi díszpolgárokat bemutató sorozatunkban a 25 éves kiváló sportolót kérdeztük.

– Úgy tudom, a család soproni, mégis büszke önre Budapest is. Köti valamilyen különleges emlék, élmény a fővároshoz?


– Valóban, a családom soproni, én is ott születtem, de évek óta Budapesten élek és edzem, valamint pár hónapja vettem birtokba a saját kis ékszerdobozlakásomat a fővárosban. Rengeteg élmény köt a városhoz, például kislánykorom óta rajongok az állatkertért. Manapság a főváros hangulata ragad magával, Budapest rengeteget fejlődött az utóbbi években, nem véletlen, hogy sok külföldi barátom és versenyzőtársam szabadidejében szívesen látogat el a városba. Sportolóként nagyon szeretek hazai közönség előtt játszani, így a tavalyi Budapest Openen elért győzelmem nagyon közel áll a szívemhez, és mindig várom az újabb szereplés lehetőségét.

– Sikeres sportolóként rengeteget utazik a világban. Hol érzi igazán otthon magát?


– Budapesten és Sopronban. A szülővárosomba is húz a szívem, hiszen ott él az egész családom, és ott nőttem fel, ezért „kétlakinak” mondanám magam. Az új lakásom miatt pedig már Budapest is az otthonomnak számít, és mindig örömmel térek haza, hogy csinosíthassam és otthonosabbá tegyem.

– Vannak kedvenc helyei a fővárosban?

– Ha egyet kellene kiemelni, akkor a Városligetet és az állatkertet mondanám. Nagyon szeretem az állatokat, kedvencem a tigris, korábban örökbe is fogadtam egyet. A Városliget a tóval, illetve a Vajdahunyad várával egyedi hangulatú, szívesen kiülök valamelyik bisztró teraszára egy jó kávéra vagy limonádéra, ha éppen otthon vagyok. Most már évek óta a karácsonyi vásár is családi hagyomány, rajongok a hangulatáért.

– Sokat utazik, interjúnk idején éppen Rómában van (megjelenésünk napján pedig a párizsi Roland Garroson játszik negyeddöntőt). Jut ideje arra, hogy a versenyek idején egy kicsit a helyet, a környezetet is megismerje?

– A teniszezők élete nem csillogásból áll. Ha versenyben vagyok, csakis a feladatra koncentrálok, ilyenkor nincs sem időm, sem energiám várost nézni. Ha pedig éppen kiestem a versenyből, de a következő héten újabb megmérettetés vár rám, akkor pedig edzek, így szintén nincs sok lehetőség a várost bebarangolni. Természetesen vannak kedvelt városaim, ahol pár órát szánok a „turistáskodásra”. Róma is ilyen.


Babos Tímea (MTI/EPA/AAP/Lukas Coch)

 

Kapcsolódó Cikkek