EUR: 331,08 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Belföld

Bakondi: Magyarországon elsődleges fontosságú a lakosság védelme

Magyarországon elsődleges fontosságú a lakosság védelme – hangsúlyozta Bakondi György, Orbán Viktor miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója, aki pénteken telefonon tájékoztatta az MTI-t a New Yorkban tartott terrorellenes ENSZ-tanácskozásról.

Bakondi György a kétnapos tanácskozás zárónapján egy sor kétoldalú megbeszélést folytatott. Elmondta: találkozott a finn és a jordániai delegáció vezetőjével, a NATO képviselőjével, az amerikai küldöttség egyik vezetőjével, továbbá Vlagyimir Voronkovval, az ENSZ egy évvel ezelőtt létesített Terrorizmus Elleni Hivatalának irányítójával.


A miniszterelnök tanácsadója ezzel kapcsolatban – az elhangzottak bizalmas természetére utalva – részleteket nem említett. Ugyanakkor valamennyi találkozójával kapcsolatban kiemelte a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésének szükségességét.

Kérdésre válaszolva Bakondi György utalt arra: mivel Magyarországon a lakosság védelme prioritás, a magyar kormány a terrorcselekmények megelőzését tartja a legfontosabbnak. Ezért a terrorizmus elleni harcban partnereitől elsősorban a megelőzéshez szükséges információkat kér, s maga is részben a bevált rendszerek tapasztalataival, részben információcserével segíti a közös küzdelmet.


Bakondi György elmondta: a résztvevők megállapodtak abban, hogy két év múlva ismét áttekintik az elvégzett munkát, illetve teendőket, de ettől függetlenül jövőre ismét konferencián összegzik tapasztalataikat.

A világszervezet terrorizmusellenes kétnapos konferenciáján mintegy 120 ország vezető politikusai, köztük a különböző országok terrorellenes intézményeinek és hivatalainak vezetői vettek részt. A tanácskozáson az európai országok képviselői közül elsőként Bakondi György szólalhatott fel, ami – mint értékelte – jelzi Magyarország megbecsülését.

Bakondi György az MTI-nek kiemelte: “a terrorizmus elleni harcban a magyar álláspontot komolyan veszik, főbb megállapításainkat nem vitatják, és partnernek tekintik Magyarországot a jövőbeli együttműködésben”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A gyermek a jövő közösségeinek az alapja

    A gyermek a jövő közösségeinek az alapja

    A gyermek a jövő közösségeinek alapja, a magyar jövőt azok a gyerekek és az ő gyermekeik fogják alakítani akiket ma vállalnak a szüleik – mondta az MTI-nek az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Veresegyházán szombaton.