EUR: 322,06 Ft
CHF: 285,23 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Belföld

Bakondi: Magyarországon elsődleges fontosságú a lakosság védelme

Magyarországon elsődleges fontosságú a lakosság védelme – hangsúlyozta Bakondi György, Orbán Viktor miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója, aki pénteken telefonon tájékoztatta az MTI-t a New Yorkban tartott terrorellenes ENSZ-tanácskozásról.

Bakondi György a kétnapos tanácskozás zárónapján egy sor kétoldalú megbeszélést folytatott. Elmondta: találkozott a finn és a jordániai delegáció vezetőjével, a NATO képviselőjével, az amerikai küldöttség egyik vezetőjével, továbbá Vlagyimir Voronkovval, az ENSZ egy évvel ezelőtt létesített Terrorizmus Elleni Hivatalának irányítójával.


A miniszterelnök tanácsadója ezzel kapcsolatban – az elhangzottak bizalmas természetére utalva – részleteket nem említett. Ugyanakkor valamennyi találkozójával kapcsolatban kiemelte a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésének szükségességét.

Kérdésre válaszolva Bakondi György utalt arra: mivel Magyarországon a lakosság védelme prioritás, a magyar kormány a terrorcselekmények megelőzését tartja a legfontosabbnak. Ezért a terrorizmus elleni harcban partnereitől elsősorban a megelőzéshez szükséges információkat kér, s maga is részben a bevált rendszerek tapasztalataival, részben információcserével segíti a közös küzdelmet.


Bakondi György elmondta: a résztvevők megállapodtak abban, hogy két év múlva ismét áttekintik az elvégzett munkát, illetve teendőket, de ettől függetlenül jövőre ismét konferencián összegzik tapasztalataikat.

A világszervezet terrorizmusellenes kétnapos konferenciáján mintegy 120 ország vezető politikusai, köztük a különböző országok terrorellenes intézményeinek és hivatalainak vezetői vettek részt. A tanácskozáson az európai országok képviselői közül elsőként Bakondi György szólalhatott fel, ami – mint értékelte – jelzi Magyarország megbecsülését.

Bakondi György az MTI-nek kiemelte: “a terrorizmus elleni harcban a magyar álláspontot komolyan veszik, főbb megállapításainkat nem vitatják, és partnernek tekintik Magyarországot a jövőbeli együttműködésben”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  Az év végéhez és karácsonyhoz közeledve megszokott, hogy felpezsdül az élet az utcákon. Ez idén sincs másképp, annyi különbséggel, hogy az esti séták meghittségét az elmúlt napokban felváltotta a Soros-féle randalírozó, rongáló, gyújtogató, agresszív ellenzéki aktivisták rendbontása.

 • Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Bohócot csináltak magukból az ellenzéki képviselők, akik megpróbálták megzavarni a közmédia munkáját. Akcióikból sorra készülnek az internetes mémek, az MTV feljelentette őket, mert túlterjeszkedtek  jogaikon és azóta birtokvédelem óvja a székházat.

 • Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  A Fidesz-kormány 2010 óta jelentős, a családalapítást, gyermekvállalást támogató intézkedést hozott, ezek közül kiemelkedők a munkához kötött kedvezmények. A családi adókedvezmény évről évre emelkedik, a kisgyermekeseknek a gyed extrának köszönhetően nem kell választaniuk a munka és a család között, a nők pedig negyven év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek, ezzel segítve a gyermeknevelést.