EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Hódmezővásárhely

Balhé a közgyűlésen! Lázár szerint Márki-Zay alkalmatlan

A tao-pénzek miatt ment neki Lázár János országgyűlési képviselő a hódmezővásárhelyi polgármesternek a június 22-i közgyűlésen. Fekete Ferenc sporttanácsnoki beszámolója és lemondása után személyeskedésig, néhol kiabálásig fajult a hangulat, ahol a polgármester és az országgyűlési képviselő is szóváltásba keveredett.

Hódmezővásárhely legutóbbi közgyűlése leginkább a balhéról marad emlékezetes. Ugyanis a térség országgyűlési képviselője, Lázár János azt mondta, ha Márki-Zay Péter felelősséggel járt volna el, a tao-pénzekről egyeztetett volna Fekete Ferenc sporttanácsnokkal, a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány elnökével. Lázár János kifejtette, hogy rendkívül nagy mértékben fejlődött a hódmezővásárhelyi sportélet Fekete Ferenc munkájának köszönhetően. Az összes sportlétesítmény óriási fejlesztéseken ment keresztül, azonban ez a tagdíjak növekedésén nem látszott.


Lázár János országgyűlésiképviselő

– Az elmúlt 100 évben nem volt példa arra, hogy valaki ennyit költött volna a város sportéletére – tájékoztatott az országgyűlési képviselő. Megjegyezte, hogy ha a városnak valóban anyagi nehézségei vannak, akkor nem kellett volna megsérteni azokat a vállalkozókat, akik tudnának segíteni. – Ez a város még egyszer ezektől a vállalkozóktól nem fog többet kétmilliárd forintot kapni – mondta Lázár János.

Márki-Zay Péter polgármester

– Látom, bosszúhadjáratot folytatnak – mondta Márki-Zay reakciójában, majd megkért mindenkit, hogy hozzák nyilvánosságra, amikor korrupcióval vádolta a vállalkozókat.


– Polgármester úr körbe roadshow-zta az országot, ahol „lefideszoligarcházott” tisztességes vállalkozókat, kérjen tőlük bocsánatot – reagált Lázár János.

Márki-Zay Péter hozzáfűzte, hogy a vállalkozások Lázár János kapcsolatrendszerének megváltozása miatt fordulnak el a várostól.

Fekete Ferenc önkormányzati képviselő

– Ha ön felelősséggel járt volna el, akkor leült volna február 25-én Fekete Ferenccel, és megpróbálta volna megoldani ezeket a problémákat – fogalmazott Lázár János. – Aki felelőtlen, az nem alkalmas a város vezetésére – emelte ki az országgyűlési képviselő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.