EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Hódmezővásárhely

Balhé a közgyűlésen! Lázár szerint Márki-Zay alkalmatlan

A tao-pénzek miatt ment neki Lázár János országgyűlési képviselő a hódmezővásárhelyi polgármesternek a június 22-i közgyűlésen. Fekete Ferenc sporttanácsnoki beszámolója és lemondása után személyeskedésig, néhol kiabálásig fajult a hangulat, ahol a polgármester és az országgyűlési képviselő is szóváltásba keveredett.

Hódmezővásárhely legutóbbi közgyűlése leginkább a balhéról marad emlékezetes. Ugyanis a térség országgyűlési képviselője, Lázár János azt mondta, ha Márki-Zay Péter felelősséggel járt volna el, a tao-pénzekről egyeztetett volna Fekete Ferenc sporttanácsnokkal, a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány elnökével. Lázár János kifejtette, hogy rendkívül nagy mértékben fejlődött a hódmezővásárhelyi sportélet Fekete Ferenc munkájának köszönhetően. Az összes sportlétesítmény óriási fejlesztéseken ment keresztül, azonban ez a tagdíjak növekedésén nem látszott.


Lázár János országgyűlésiképviselő

– Az elmúlt 100 évben nem volt példa arra, hogy valaki ennyit költött volna a város sportéletére – tájékoztatott az országgyűlési képviselő. Megjegyezte, hogy ha a városnak valóban anyagi nehézségei vannak, akkor nem kellett volna megsérteni azokat a vállalkozókat, akik tudnának segíteni. – Ez a város még egyszer ezektől a vállalkozóktól nem fog többet kétmilliárd forintot kapni – mondta Lázár János.

Márki-Zay Péter polgármester

– Látom, bosszúhadjáratot folytatnak – mondta Márki-Zay reakciójában, majd megkért mindenkit, hogy hozzák nyilvánosságra, amikor korrupcióval vádolta a vállalkozókat.


– Polgármester úr körbe roadshow-zta az országot, ahol „lefideszoligarcházott” tisztességes vállalkozókat, kérjen tőlük bocsánatot – reagált Lázár János.

Márki-Zay Péter hozzáfűzte, hogy a vállalkozások Lázár János kapcsolatrendszerének megváltozása miatt fordulnak el a várostól.

Fekete Ferenc önkormányzati képviselő

– Ha ön felelősséggel járt volna el, akkor leült volna február 25-én Fekete Ferenccel, és megpróbálta volna megoldani ezeket a problémákat – fogalmazott Lázár János. – Aki felelőtlen, az nem alkalmas a város vezetésére – emelte ki az országgyűlési képviselő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.