EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Debrecen

Bankkártyás parkolás

Aki gépjárművel közlekedik, annak nap mint nap van alkalma használni a városban kihelyezett 150 parkolóautomata egyikét. Amennyiben parkolni szeretne, többé nem akadály, ha nincs a zsebében apró! A DV Parking Kft. májusban 12 új automatát telepített a város kiemelt övezeteibe, ahol már bankkártyával is lehet fizetni.

Az eddigi tapasztalatok pozitívak. Sokan még ismerkednek az új berendezéssel, újdonság ugyanis, hogy a rendszámot is meg kell adni a parkolás elindításához. Egy automata értéke csaknem kétmillió forint. Ezek az új készülékek kiemelt övezetekbe kerültek, a régieket pedig olyan területekre helyezték át, amelyek kevésbé forgalmasak. Nyikos István, a DV Parking Kft. ügyvezetője elmondta, a nagy forgalmú helyeken, ahol viszonylag magas a parkolási díj, azt fémpénzzel nehéz kifizetni, ami nagyon sokszor komoly problémákat okozott az ügyfeleknek. – Ezek az automaták kártyás fizetésre is alkalmasak, ami sok esetben könnyebbséget jelenthet mondta Nyikos István. Hamarosan további három automatát is kihelyeznek a város forgalmasabb pontjain.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.