EUR: 336,25 Ft
CHF: 313,37 Ft
2020. január 18., szombat
Piroska

Belföld

Beintett Toroczkai a Jobbiknak

Nem adják vissza mandátumukat a Jobbikból kilépett politikusok – közölte Toroczkai László, a Simicska Lajos csicskapártját faképnél hagyók által a hétvégén megalapított Mi Hazánk Mozgalom elnöke. Toroczkai ráadásul a Jobbiknak juttatott állami támogatás egy részét is elkérné Sneideréktől.

Hiába szólította fel mandátumaik visszaadására a pártból kilépett politikusokat a Jobbik, a szakadárokból alakult Mi Hazánk Mozgalom (MHM) nevében Toroczkai László alapító, egykori Jobbik-alelnök finoman szólva is beintett a Sneider Tamás vezette anyapártnak.


– A választók bizalmát nem egy párt vezetése, hanem egy politikai közösség nyerte el, amelynek tagjait elárulta a Jobbik elnöksége – szögezte le tegnap Toroczkai László az M1 reggeli műsorában. Mint ismert: a Vona Gábor elnöksége alatt cukisodásba kezdett pártot tömegesen hagyja el a tagság, hogy csatlakozzon a nemzeti radikalizmust feltámasztó, Toroczkai vezette Mi Hazánk Mozgalomhoz.

A Jobbik ezután mandátumaik visszaadására szólította fel azokat a tagjaikat, akik az ő soraikból nyertek önkormányzati vagy megyei közgyűlési képviselői mandátumot. Erre Dúró Dóra, a hamarosan párttá alakuló mozgalom egyetlen országgyűlési képviselője sem volt hajlandó, miután a hétvégi zászlóbontó alakuló gyűlésén erre biztatta őt az új nemzeti radikális párt leendő tagsága. Toroczkai szerint a Jobbik követelése egy jogi nonszensz, hiszen a Mi Hazánk éppen azokhoz az elvekhez marad hű, amelyeket az anyapárt az elmúlt időszakban álláspontjuk szerint elárult.


Ráadásul Toroczkai szerint nagyon komolyan gondolják, hogy inkább a Jobbiknak kellene megosztania velük a választási eredményük nyomán járó állami párttámogatást.

– Hogy ha azt látjuk, hogy a Jobbik színeiben mandátumot nyert polgármesterek, önkormányzati képviselők többsége a Mi Hazánk Mozgalomhoz akar csatlakozni, akkor az állami támogatás megosztásáról is tárgyalni kell a Jobbikkal – hangsúlyozta Toroczkai László.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: Igazságos az oktatással történő kártérítés

  Fidesz: Igazságos az oktatással történő kártérítés

  A kormánypártok jónak és igazságosnak tartják a gyönyöspatai roma családoknak a kormány azon javaslatát, hogy az állam ne pénzben, hanem oktatással és képzéssel fizesse ki a szegregáció miatt megítélt kártérítést – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Nagy István: Világszerte növelni kell az agrárium hatékonyságát

  Nagy István: Világszerte növelni kell az agrárium hatékonyságát

  Tovább kell javítani a mezőgazdasági termelés hatékonyságát az élelmiszer-ellátás biztosításához, mert egyre növekszik a világ népessége, az erőforrások viszont folyamatosan szűkülnek – hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter szombaton Berlinben a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon (GFFA).

 • Emeli a kormányhivatali dolgozók bérét a kormány

  Emeli a kormányhivatali dolgozók bérét a kormány

  Mintegy 32 milliárd forintból emeli a kormány a területi közigazgatásban dolgozók bérét, legalább 10, de átlagosan 18 százalékkal, és a cafeteria-rendszert is újra bevezetik áprilistól a területi közigazgatásban – közölte a Miniszterelnökség szombaton az MTI-vel.