EUR: 314,55 Ft
CHF: 277,71 Ft
2019. március 21., csütörtök
Benedek

Belföld

Bekavart a Wizz Air, káosz van a Liszt Ferenc repülőtéren

Az utazómajom írt arról, hogy hatalmas felfordulás alakult ki a Liszt Ferenc repülőtéren a Wizz Air check-in pult előtt. A problémát egy pár nappal ezelőtt kiküldött levél okozta – írja az Origo.

Wizz Air pár napja úgy döntött, hogy sorsolást tart utasai között, és a „szerencséseknek” a check-in pultnál kell feladniuk a kézipoggyászukat. A gondot az okozta, hogy csütörtök reggel hat és hét óra között több mint 10 Wizz Air-járat indul a Liszt Ferenc reptérről – írja a lap.


Pár napja a kisorsolt utasok kaptak egy levelet a légitársaságtól, melyben az állt, mivel az utastérben korlátozott számú utas és poggyász fér el, kénytelenek néhány kézipoggyászt a csomagtérbe szállítani. Véletlenszerűen fogják kiválasztani azokat az utasokat, akiknek fel kell adniuk a kézipoggyászukat a csomagtérbe – ezért nem számítanak fel külön díjat.

Az Origo azt is megemlíti, hogy ezeknél az utasoknál kikapcsolták az internetes utasfelvétel lehetőségét is. Fontos, személyes tárgyaikat egy 40x30x18 cm-es táskában magukkal vihetik a fedélzetre. Szintén ingyen. A megálmodott újításnak jó oldalai is vannak, hiszen a kisorsoltak a feladott poggyászban feladhatnak olyan dolgokat is, amiket kézipoggyászként nem vihetnének magukkal, ráadásul apróbb tárgyak, személyes iratok náluk lehetnek a fedélzeten. De a valóságban ez szinte rémálommá változott a rengeteg ember miatt, akik egyszerre akarták feladni a csomagjaikat. Különösen azoknak jelenthetett ez problémát, akik átszállásnál nem számoltak ezzel a nehézséggel, vagy egyszerűen nem akarják feladni laptopjukat, egyéb értékes dolgaikat.

Kapcsolódó Cikkek

 • A januári többletnél kisebb deficittel zárt februárban az államháztartás

  A januári többletnél kisebb deficittel zárt februárban az államháztartás

  Az államháztartás központi alrendszere az év első két hónapját 67,3 milliárd forintos többlettel zárta, miután februárban 177,2 milliárdos hiány keletkezett a januári 244,5 milliárd forintos többletet követően – erősítette meg az előzetes adatokat csütörtökön kiadott részletes jelentésében a Pénzügyminisztérium (PM).

 • A néppártiak változtattak a szavazáson, ahogy megtudták, a Fidesz ki akar lépni

  A néppártiak változtattak a szavazáson, ahogy megtudták, a Fidesz ki akar lépni

  Az utolsó pillanatban változtatták meg a néppárti képviselők, hogy miről szavazzanak szerdán – tudta meg az Origo. Az órákig húzódó ülés közben a német néppártiak megtudták, hogy Orbán Viktor zsebében már ott lapul az aláírt kilépő nyilatkozat. Az egyik pont, hogy miről szavazzanak, vállalhatatlan volt a Fidesz számára.

 • Megkéselt egy recepcióst Budapesten, majd Mexikóba menekült

  Megkéselt egy recepcióst Budapesten, majd Mexikóba menekült

  Vádat emeltek egy férfi ellen, aki egy XII. kerületi szállodában késsel életveszélyesen megsebesítette a recepcióst még 2001-ben; a vádlottat tavaly júniusban Mexikóban fogták el – közölte a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.