2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Belföld

Bekavart a Wizz Air, káosz van a Liszt Ferenc repülőtéren

Az utazómajom írt arról, hogy hatalmas felfordulás alakult ki a Liszt Ferenc repülőtéren a Wizz Air check-in pult előtt. A problémát egy pár nappal ezelőtt kiküldött levél okozta – írja az Origo.

Wizz Air pár napja úgy döntött, hogy sorsolást tart utasai között, és a „szerencséseknek” a check-in pultnál kell feladniuk a kézipoggyászukat. A gondot az okozta, hogy csütörtök reggel hat és hét óra között több mint 10 Wizz Air-járat indul a Liszt Ferenc reptérről – írja a lap.


Pár napja a kisorsolt utasok kaptak egy levelet a légitársaságtól, melyben az állt, mivel az utastérben korlátozott számú utas és poggyász fér el, kénytelenek néhány kézipoggyászt a csomagtérbe szállítani. Véletlenszerűen fogják kiválasztani azokat az utasokat, akiknek fel kell adniuk a kézipoggyászukat a csomagtérbe – ezért nem számítanak fel külön díjat.

Az Origo azt is megemlíti, hogy ezeknél az utasoknál kikapcsolták az internetes utasfelvétel lehetőségét is. Fontos, személyes tárgyaikat egy 40x30x18 cm-es táskában magukkal vihetik a fedélzetre. Szintén ingyen. A megálmodott újításnak jó oldalai is vannak, hiszen a kisorsoltak a feladott poggyászban feladhatnak olyan dolgokat is, amiket kézipoggyászként nem vihetnének magukkal, ráadásul apróbb tárgyak, személyes iratok náluk lehetnek a fedélzeten. De a valóságban ez szinte rémálommá változott a rengeteg ember miatt, akik egyszerre akarták feladni a csomagjaikat. Különösen azoknak jelenthetett ez problémát, akik átszállásnál nem számoltak ezzel a nehézséggel, vagy egyszerűen nem akarják feladni laptopjukat, egyéb értékes dolgaikat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szijjártó: Stratégiai érdek, hogy Magyarország maradjon Kína első számú partnere

    Szijjártó: Stratégiai érdek, hogy Magyarország maradjon Kína első számú partnere

    Magyarországnak gazdasági és stratégiai érdeke, hogy továbbra is Kína első számú gazdasági, kereskedelmi és befektetési partnere maradjon a közép-európai térségben – jelentette ki kedden New Yorkban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, akinek az ENSZ-közgyűlés aznap megnyílt csúcsszintű ülésszakán elsőként Vang Ji kínai külügyminiszterrel volt kétoldalú találkozója.

  • A kormány vizsgálja meg a bevándorlási különadót

    A kormány vizsgálja meg a bevándorlási különadót

    Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága keddi ülésén felkérte a kormányt, hogy vizsgálja meg a bevándorlási különadó megfizetésére vonatkozó hatályos jogszabályokat, és kezdeményezzen változtatásokat, amennyiben azok lehetőséget biztosítanak az adóelkerülésre.