EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Kecskemét

Beke Márk a város büszkesége!

A közmédia idén fiatal versenyzőkkel rajtoló klasszikus zenei tehetségkutató műsorának fináléjába a három korosztályos csoport győztesei jutottak be. A nézők szavazatai alapján választották az abszolút nyertest, aki nem más lett, mint Beke Márk, a kecskeméti Kodály Iskola diákja.

Beke Márk első produkciója Ferdinand Davidtől a Trombone Concerto III. tétele volt, másodiknak pedig egy igazi örökzöldet választott, amelyet még sohasem játszott. Louis Armstrong What a Wonderful World című művét hallhattuk tőle.


Beke Márk

A Duna Televízióban és az M5 kulturális csatornán élőben sugárzott fináléban a három korcsoportgyőztes, Balázs-Piri Soma (zongora), Beke Márk (harsona) és Ninh Duc Hoang Long (magánének) két-két darabbal állt a közönség elé. A versenyzőket a Budafoki Dohnányi Zenekar kísérte, Hollerung Gábor Liszt-díjas karmester, érdemes művész vezényletével, a koncertmester Berán Gábor volt.

A nézők SMS-ben és a MédiaKlikk Plusz applikáción keresztül szavazhattak kedvencükre. A legtöbb szavazatot Beke Márk kapta, aki az Armel Operafesztivál szervezésében felléphet a világ egyik klasszikus zenei fellegvárában, a New York-i Carnegie Hallban, valamint egy éven át havi bruttó egymillió forintot kap – olvasható a hirado.hu-n.


Beke Márk és tanára, Kuna Lajos

A másik két korcsoportgyőztes egy éven át havi bruttó 500-500 ezer forintot nyert. Ezen túl Balázs-Piri Soma, a Kicsik korcsoportgyőztese a London Mozart Players együttessel léphet fel, míg Ninh Duc Hoang Long, a Nagyok korcsoportgyőztese a berlini filharmóniában állhat színpadra.

A sárospataki V4 Zongorafesztiválra a három finalista kapott meghívást, a Budafoki Dohnányi Zenekar újévi koncertjén Balázs-Piri Soma léphet fel, Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekes Fazakas Tamásnak (magánének) és Pethő Rebekának (fuvola) ajánlott fel különdíjat, Kesselyák Gergely zsűritag pedig Nagy Torma Krisztinának (harmonika) és Gertler Teónak (hegedű). Mindezek mellett további különdíjak is gazdára találtak.

A műsorban három különleges produkciót is láthattak a nézők: egy cimbalomkettőst, Balogh Kálmán és Lukács Miklós duóját, illetve közösen állt színpadra A Dal 2018 győztese, az AWS zenekar, a 2017-es Virtuózok abszolút győztese, Kristóf Réka és a tavalyi Fölszállott a páva műsor egyik nyertese, a Pósfa zenekar. A finálé harmadik extra produkciójaként Robert Lloyd, az egyik legnagyobb angol basszus lépett fel.

A zsűri tagja Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes; Batta András Erkel Ferenc- és Széchenyi-díjas zenetörténész, egyetemi tanár; Kesselyák Gergely Liszt Ferenc-díjas karmester, érdemes művész, a Magyar Állami Operaház tagja; Balázs János Liszt- és Junior Prima díjas zongoraművész, érdemes művész, valamint Várdai István Liszt-díjas csellóművész volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.