EUR: 318,01 Ft
CHF: 280,57 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb Békéscsaba

Békenagykövet látogatott városunkba

Éppen a Magyar Hősök Emlékünnepén látogatott el Békéscsabára Zelei József, a világ kerékpáros békenagykövete, akit a Városháza előtt fogadott Szarvas Péter polgármester, hogy átadja neki a város ajándékait.

Zelei József 15 éve kerekezik a békéért, eddig öt kontinenst és száz országot érintett, 80 ezer kilométert tekert le. Az első világháború centenáriuma alkalmából az elmúlt években felkereste azokat a helyszíneket, ahol nagy csaták zajlottak. A 2018-as honi országjáró béketúra keretében a megyeszékhelyeket látogatja meg. Az út során a Békefa avatását, az I. világháborús emlékhely megkoszorúzását és a „Soha többé háborút” emlékestet is megszervezik. A Magyarok Békekönyvébe a polgármester maga is írt egy bejegyzést, és sikeres utat kívánt ehhez a nem mindennapi vállalkozáshoz – olvasható a városvezető közösségi oldalán.


Békéscsabán meglátogatta azt a Békefát is, amelyet 2010-ben ültettek el az Élővíz-csatorna partján, ennél a fánál idén egy kis emléktáblát is elhelyezett. Zelei József idén már harmadik alkalommal járt nálunk, amióta a békéért dolgozik.

Kapcsolódó Cikkek