2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Belföld

Bekerülhet az alkotmányba az utcán élés tilalma

A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy a most zajló alkotmánymódosítási folyamatban teremtsék meg annak a jogi feltételeit, hogy a jelenlegi formában ne legyen megengedett az életvitelszerű közterületen tartózkodás – közölte Bajkai István, a kormánypárt országgyűlési képviselője.Hangsúlyozta, hogy ezzel a módosítással Budapestet mindenki egyformán, igazi otthonaként tudja használni. A Fidesz politikusa évtizedes problémaként jellemezte, hogy sokan életvitelszerűen használják a közterületeket, ami a közbiztonsági és közegészségügyi veszélyek mellett megterhelő a városban élőknek.

A kormánypárti politikus arra hivatkozott, hogy minden hajlék nélküli ember számára biztosított a szálláshely és a munkalehetőség, ugyanis a rendkívül sikeres közmunkaprogram mindenki előtt megnyitotta a munkavállalás lehetőségét, ennek köszönhetően pedig mindenki gondoskodni tud megfelelő szállásról.

Kapcsolódó Cikkek

 • Borzalmas! Fiát és a nevelt lányát ölte meg egy férfi Győrben

  Borzalmas! Fiát és a nevelt lányát ölte meg egy férfi Győrben

  Fiát és a nevelt lányát ölte meg vasárnap délután Győrben egy férfi, aki később öngyilkos lett. A lakásban tartózkodott a harmadik testvér, egy hatéves kislány is – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján.

 • Jónak lenni jó: mintegy 220 millió forint gyűlt össze

  Jónak lenni jó: mintegy 220 millió forint gyűlt össze

  Rekordösszeg, mintegy 220 millió forint gyűlt össze a közmédia jótékonysági kampánya, a Jónak lenni jó javára, amelynek idei kedvezményezettje a koraszülöttek mentését és szállítását 30 éve végző Peter Cerny Alapítvány – mondta el Siklósi Beatrix projektvezető, az M5 kulturális csatorna igazgatója hétfő reggel az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország!

 • Nyers tarja közé rejtették a drogpénzt

  Nyers tarja közé rejtették a drogpénzt

  Érdekes módját választották a drogcsempészek, hogy több millió dollárnyi készpénzt el juttassanak Mexikóba, de hiába hitték rafináltnak magukat, ráhibáztak.