EUR: 323,11 Ft
CHF: 286,11 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Belföld

Bekerülhet az alkotmányba az utcán élés tilalma

A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy a most zajló alkotmánymódosítási folyamatban teremtsék meg annak a jogi feltételeit, hogy a jelenlegi formában ne legyen megengedett az életvitelszerű közterületen tartózkodás – közölte Bajkai István, a kormánypárt országgyűlési képviselője.Hangsúlyozta, hogy ezzel a módosítással Budapestet mindenki egyformán, igazi otthonaként tudja használni. A Fidesz politikusa évtizedes problémaként jellemezte, hogy sokan életvitelszerűen használják a közterületeket, ami a közbiztonsági és közegészségügyi veszélyek mellett megterhelő a városban élőknek.

A kormánypárti politikus arra hivatkozott, hogy minden hajlék nélküli ember számára biztosított a szálláshely és a munkalehetőség, ugyanis a rendkívül sikeres közmunkaprogram mindenki előtt megnyitotta a munkavállalás lehetőségét, ennek köszönhetően pedig mindenki gondoskodni tud megfelelő szállásról.

Kapcsolódó Cikkek

  • Leleplezi a kormány Sorosék hazugságait

    Leleplezi a kormány Sorosék hazugságait

    Magyarországot azért akarják elítélni, mert a magyar emberek úgy döntöttek, hogy a mi hazánk nem lesz bevándorlóország – kezdte Orbán Viktor miniszterelnök a Sargentini-jelentéssel kapcsolatos vitaindító beszédét a parlamentben.

  • Nem engedték be a fogyatékkal élőket az állatkertbe

    Nem engedték be a fogyatékkal élőket az állatkertbe

    Megoldódni látszik annak a fogyatékkal élő csoportnak az ügye, amelyet nemrég nem engedtek be a Veszprémi Állatkertbe. A minap óriási botrányt kavart, hogy az intézménybe nem jutott be a 11 fős csoport, annak ellenére sem, hogy volt érvényes hatósági igazolványuk, amellyel bizonyították jogosultságukat a kedvezményes belépőkre.