2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Békéscsaba

Békéscsabai lett az év tűzoltója

Bár Bódi Csaba sosem készült tűzoltónak, tizenegy évvel ezelőtt mégis ezt a pályát választotta. Azóta szívvel-lélekkel, valódi hivatástudattal végzi munkáját, ezt pedig idén a felettesei is elismerték.

Hivatástudatról és a biztonságot szolgáló alázatról beszélt a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából rendezett budapesti ünnepségen. A Belügyminisztériumban Szent György és Szent Flórián napjához közeledve minden évben köszöntik és elismerik a legkiválóbb munkatársakat.


Az elismerések átadása során egy Békés megyei név is elhangzott, ugyanis dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül a tűzoltóság napja alkalmából „Az év tűzoltója” miniszteri díjat adományozta Bódi Csaba tűzoltó őrnagynak, a Békéscsabai Katasztrófavédelmi Kirendeltség katasztrófavédelmi hatósági osztályvezetőjének.

Bódi Csaba számára nagy megtiszteltetés volt átvenni a díjat, elmondta, hogy összesen hárman kapták meg azon a napon ezt az elismerést. Három kategóriában jelölték ugyanis a szakembereket: tiszthelyettesi, zászlósi és tiszti beosztásban lévő személy is lett év tűzoltója. A békéscsabai tűzoltót a tiszti beosztású kategóriában ismerték el. Az év tűzoltója kitüntetést a miniszter egyszer adományozza egy évben, de az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója és a megyei igazgatóságok vezetői is adományoznak év tűzoltója címet.


A békéscsabai tűzoltó 2007. április 16-án szerelt fel, az akkor még Békéscsabai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság tűzmegelőzési osztályára. Nem tervezte kisgyermekkorától kezdve, hogy tűzoltó lesz, mégis úgy érzi, megtalálta a helyét és a munkája valódi hivatássá vált számára. Megfogalmazása szerint a hatósági osztály feladata azért kiemelten fontos, hogy idővel kevesebb tűzeset legyen, ahova ki kell vonulniuk. A tűzmegelőzés, a figyelemfelhívás még ma sem kap elég figyelmet, de azon dolgoznak, hogy ez változzon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.