2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Békéscsaba

Békéscsabai lett az év tűzoltója

Bár Bódi Csaba sosem készült tűzoltónak, tizenegy évvel ezelőtt mégis ezt a pályát választotta. Azóta szívvel-lélekkel, valódi hivatástudattal végzi munkáját, ezt pedig idén a felettesei is elismerték.

Hivatástudatról és a biztonságot szolgáló alázatról beszélt a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából rendezett budapesti ünnepségen. A Belügyminisztériumban Szent György és Szent Flórián napjához közeledve minden évben köszöntik és elismerik a legkiválóbb munkatársakat.


Az elismerések átadása során egy Békés megyei név is elhangzott, ugyanis dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül a tűzoltóság napja alkalmából „Az év tűzoltója” miniszteri díjat adományozta Bódi Csaba tűzoltó őrnagynak, a Békéscsabai Katasztrófavédelmi Kirendeltség katasztrófavédelmi hatósági osztályvezetőjének.

Bódi Csaba számára nagy megtiszteltetés volt átvenni a díjat, elmondta, hogy összesen hárman kapták meg azon a napon ezt az elismerést. Három kategóriában jelölték ugyanis a szakembereket: tiszthelyettesi, zászlósi és tiszti beosztásban lévő személy is lett év tűzoltója. A békéscsabai tűzoltót a tiszti beosztású kategóriában ismerték el. Az év tűzoltója kitüntetést a miniszter egyszer adományozza egy évben, de az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója és a megyei igazgatóságok vezetői is adományoznak év tűzoltója címet.


A békéscsabai tűzoltó 2007. április 16-án szerelt fel, az akkor még Békéscsabai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság tűzmegelőzési osztályára. Nem tervezte kisgyermekkorától kezdve, hogy tűzoltó lesz, mégis úgy érzi, megtalálta a helyét és a munkája valódi hivatássá vált számára. Megfogalmazása szerint a hatósági osztály feladata azért kiemelten fontos, hogy idővel kevesebb tűzeset legyen, ahova ki kell vonulniuk. A tűzmegelőzés, a figyelemfelhívás még ma sem kap elég figyelmet, de azon dolgoznak, hogy ez változzon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.