EUR: 322,81 Ft
CHF: 284,77 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Külföld

Belső szabotázst derítettek fel a Teslánál

Jelentős károkat okozó belső szabotázsról tájékoztatta Elon Musk vezérigazgató a Tesla alkalmazottait egy körlevélben, amit az amerikai CNBC tévécsatorna hozott nyilvánosságra.

A Tesla hivatalos közleményt nem adott ki az ügyről.


Az idézett körlevél alapján a Tesla egyik alkalmazottja hamis felhasználónév alatt vállalati titkokat szerzett meg és juttatott el egy még nem ismert harmadik félnek. A dolgozó indítéka állítólag előléptetésének az elmaradása volt.

“Mint tudjátok, se szeri se száma azoknak, akik a Tesla vesztét kívánják” – írta Elon Musk levelében, utalva az olaj- és gázipari vállalatokra, valamint a Tesla részvényének árfolyamvesztésére spekuláló tőkepiaci befektetőkre.


A CNBC tévécsatorna Elon Musk egy másik belső körlevelét is nyilvánosságra hozta, amiben egy “nehezen megmagyarázható” tűzesetről számol be, ami miatt néhány órára le kellett állítani a Model 3 karosszériájának a gyártását.

A Tesla vezérigazgatója körlevelében nagyobb éberségre szólítja fel a cég alkalmazottait, mondván “mindent kétkedéssel kell fogadni, ami nem kifejezetten a cég érdekeit szolgálja”.

A Tesla jelenleg mintegy féléves lemaradásban van a fő bevételtermelő termékének szánt Model 3 gyártásának a felfuttatásában heti 5 ezer példányra.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek