EUR: 321,76 Ft
CHF: 282,22 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Extra

Benkő László: A betegségem után két énem lett

Benkő László, az Omega billentyűse gyógyulása óta még mindig pszichológushoz jár, hogy fel tudja dolgozni az elmúlt egy évet. A zenész a Lokálnak elárulta, úgy érzi, két énje lett: az egyik, aki élvezi az életet és pozitívan látja a világot, a másik énje azonban retteg a betegségektől.

– Folyamatosan járok kontrollra, és jók a leleteim. Most kezdjük majd az immunrendszerem erősítését, hiszen az utóbbi időben az is legyengült – kezdte a Lokálnak Benkő László, akinél tavaly májusban májrákot diagnosztizáltak. Habár a zenész január óta gyógyultnak tekinthető, az elmúlt egy év sokat változtatott az Omega billentyűsének személyiségén.


– Mondhatni két énem lett. Az egyik a vidám Laci, aki élvezi az életet, játszik a koncerteken, mindig mosolyog, viccelődik, hálás azért, hogy meggyógyult, és akit mindenkinek megmutatok. A másik viszont tudat alatt elkezdett félni a betegségektől és attól, hogy ki tudja, mennyi van még hátra. Előtte sosem gondoltam ilyesmikre, fel sem merült bennem, azt hittem, velem úgysem történhet semmi baj, de tavaly május óta olykor ilyen gondolatok gyötörnek. Régen például nem igazán figyeltem a mozgássérült vagy hajlott hátú idős emberekre, de most már ha megpillantom őket, az van bennem, hogy én is kerülhetek ide, amitől rettegek.  Ugyanígy vagyok az elmúlással is. Nem kifejezetten a haláltól félek, inkább az odavezető úttól, hogy ne legyen hosszú időn át tartó szenvedés. És bevallom, ha kontrollra megyek, mindig bennem van a félsz: mi van, ha újra daganatot találnak? – vallott őszintén érzéseiről a 75 éves Benkő László, aki még mindig pszichológushoz jár.

– Ezt a két Benkő Lacit próbáljuk most összeegyeztetni a pszichológusommal, akihez még mindig járok. Egyelőre nem sikerült tudatosítani magamban, hogy meggyógyultam, nehéz feldolgoznom az elmúlt egy évet. Leginkább azért van erre szükségem, hogy a mindennapjaimat és a munkámat ne befolyásolják az elmúlt időszak történései. Emellett folyamatosan találkozom olyan emberekkel, akik túlestek már a rákon, és az ő példájuk is segít a továbblépésben – tette hozzá a zenész.


Kapcsolódó Cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszullétével bukott le Csobot Adél

  Rosszullétével bukott le Csobot Adél

  Hamar rátalált a boldogság Csobot Adélra, hisz annak ellenére, hogy még csak 24 éves, már menyasszony, és két gyönyörű kisfiú büszke édesanyja. Kisebb gyermekének, Ádinnak augusztusban adott életet, és noha anno nagyon meghitt körülmények között akarta elárulni párjának, Istenes Bencének, hogy újra babát vár, ez korántsem jött össze.

 • Bocsánatot kért exétől Pintér Tibor

  Bocsánatot kért exétől Pintér Tibor

  Több hónapos vívódás után végleg búcsút intett egymásnak Pintér Tibor és Rubos Frida. A fiatal lány többé nem él együtt a színésszel, aki már bánja, hogy a kapcsolatuk végén olyan sokat veszekedtek.

 • Nem fizet gyerektartást Owen Wilson

  Nem fizet gyerektartást Owen Wilson

  Owen Wilson harmadik gyermeke már több mint egy hónapos, de a színész nem kíváncsi rá. Még nem látogatta meg a kis Lylát, sőt nem is tartja édesanyjával a kapcsolatot, és gyerektartást sem fizet.