EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,06 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Hódmezővásárhely

Bennük van a Lisztfaktor!

Diáknapot tartottak a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában. Az intézményben a hagyományokhoz híven ilyenkor az osztályok nem a termekben ülve, hanem közös programokkal, mozgással, majd a nap végén a Lisztfaktor keretei közt énekléssel és csoportos előadásokkal töltik a napot.

A tanév végéhez közeledve június elején, nem sokkal a gyermeknap után idén is megtartották a diáknapot a Lisztben. A fiatalok reggel 8-kor köszöntötték pedagógusnap alkalmából tanáraikat, majd kihirdették a papírgyűjtés eredményeit. Angyalné Oltyán Enikő, a diákönkormányzat munkájáért felelős tanár elmondta, hogy az iskola diákjai kültéri játékokat, labdákat, jégkrémet és kosárpalánkot is kaptak.


Hetek óta készültek a produkciókra a lisztes diákok

Kilenc órától az iskola sportcsarnokában Bagi Mátyás funkcionális tréner tartott edzést a felsős diákoknak, s nem kímélte a fiatalok izmait. Szokásához híven felállította a hangfalakat, beizzította a jobbnál jobb zenéket és alaposan lefárasztotta a tinédzsereket. Az alsós diákok számára jógaórát és zenés tornát tartottak a kis tornateremben, így a kisebbek sem maradtak aktív testmozgás nélkül.

Angyalné Oltyán Enikő, a diákönkormányzat munkájáért felelős tanár

Tizenegy órakor vette kezdetét a várva várt házi tehetségkutató, amire már hetek óta készültek a fiatalok zenés, táncos egyéni és csoportos produkciókkal is.

Bagi Mátyás funkcionális tréner is alaposan megmozgatta a gyerekeket

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.