EUR: 323,52 Ft
CHF: 287,88 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Külföld

Bérelhető elektromos bringákkal tör be a német piacra az Uber

Az autós fuvarmegosztó szolgáltatásával számos európai nagyvárosból kitiltott Uber elektromoskerékpár-bérleti szolgáltatást indít Németországban.

Dara Khosrowshahi, az Uber vezérigazgatója egy berlini konferencián jelentette be a JUMP elnevezésű közösségi közlekedési szolgáltatás megkezdését “a német piac iránti elkötelezettség jeleként”.


“Németország jól mutatja milyen is lenne az új Uber. Az önkormányzatokkal és a városok vezetésével együttműködve szeretnénk üzleti modellünket működőképessé tenni” – mondta.

Az Uber azzal a szándékkal vásárolta meg a JUMP elektromoskerékpár-bérleti vállalatot, hogy saját fuvarmegosztó alkalmazásába vonjon össze minden városi tömegközlekedési megoldást, legyen szó buszokról, személygépkocsikról, kerékpárokról vagy akár vonatokról is.

A JUMP dokkoló állomások nélküli elektromoskerékpár-megosztó szolgáltatása már működik San Franciscóban és Washingtonban.

A kerékpár-megosztó szolgáltatások eredetileg Kínából indultak világhódító útjukra, de már amerikai és európai start-up vállalatok is igyekeznek lépést tartani a terjeszkedő kínai cégekkel. Olyannyira, hogy a sok szolgáltató letett bérkerékpárjai egyes városokban már akadályozzák is a járdákon a közlekedést.

Dara Khosrowshahi elmondta, hogy a JUMP elektromoskerékpár-bérleti szolgáltatást a nyár vége felé indítják el Berlinben, majd az elkövetkező hónapokban további európai városokban is.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek