2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Külföld

Bérelhető elektromos bringákkal tör be a német piacra az Uber

Az autós fuvarmegosztó szolgáltatásával számos európai nagyvárosból kitiltott Uber elektromoskerékpár-bérleti szolgáltatást indít Németországban.

Dara Khosrowshahi, az Uber vezérigazgatója egy berlini konferencián jelentette be a JUMP elnevezésű közösségi közlekedési szolgáltatás megkezdését “a német piac iránti elkötelezettség jeleként”.


“Németország jól mutatja milyen is lenne az új Uber. Az önkormányzatokkal és a városok vezetésével együttműködve szeretnénk üzleti modellünket működőképessé tenni” – mondta.

Az Uber azzal a szándékkal vásárolta meg a JUMP elektromoskerékpár-bérleti vállalatot, hogy saját fuvarmegosztó alkalmazásába vonjon össze minden városi tömegközlekedési megoldást, legyen szó buszokról, személygépkocsikról, kerékpárokról vagy akár vonatokról is.

A JUMP dokkoló állomások nélküli elektromoskerékpár-megosztó szolgáltatása már működik San Franciscóban és Washingtonban.

A kerékpár-megosztó szolgáltatások eredetileg Kínából indultak világhódító útjukra, de már amerikai és európai start-up vállalatok is igyekeznek lépést tartani a terjeszkedő kínai cégekkel. Olyannyira, hogy a sok szolgáltató letett bérkerékpárjai egyes városokban már akadályozzák is a járdákon a közlekedést.

Dara Khosrowshahi elmondta, hogy a JUMP elektromoskerékpár-bérleti szolgáltatást a nyár vége felé indítják el Berlinben, majd az elkövetkező hónapokban további európai városokban is.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Több milliárd forint értékben loptak kriptodevizát egy váltótól

  Több milliárd forint értékben loptak kriptodevizát egy váltótól

  A japán pénzügyi felügyelet (FSA) szigorú előírásai ellenére ismét hatalmas összeget, mintegy 6,7 milliárd jen (16,5 milliárd forint) értékben loptak el kriptodevizát egy japán váltóból számítógépes kalózok – közölte csütörtökön a váltót üzemeltető vállalat.

 • Három orosz újságíró halála ügyében nyomozott a megmérgezett aktivista

  Három orosz újságíró halála ügyében nyomozott a megmérgezett aktivista

  Pjotr Verzilovot, a Pussy Riothoz köthető orosz aktivistát feltehetően a Közép-afrikai Köztársaságban meggyilkolt három orosz újságíró ügyében folytatott nyomozásai miatt mérgezhették meg – közölte felesége, Nagyezsda Tolokonnyikova, az orosz ellenzéki punkzenekar egyik frontembere szerdán a független Dozsgy hírtévé műsorában.

 • Pellegrini: A Frontex ne helyettesítsen, hanem kiegészítsen

  Pellegrini: A Frontex ne helyettesítsen, hanem kiegészítsen

  A Frontexnek kiegészítő megoldásként kellene működnie, nem pedig olyanként, amely helyettesíti a független határőrségeket és a tagállamok ilyen egységeit – jelentette ki Peter Pellegrini szlovák kormányfő a visegrádi négyek miniszterelnökeinek – az informális EU-csúcsot közvetlenül megelőző – találkozója után újságíróknak nyilatkozva Salzburgban szerdán.