2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Big Bus-botrány: papíron a buszokat is eltüntették!

Bizalmas, a budapesti városnéző buszos céghez köthető iratokat juttattak el az Origo szerkesztőségébe. A dokumentumokból kiderül például, hogy a cég eszköznyilvántartásából néha még a városnéző buszokat is eltüntették!

Olyan emberek juttatták el az Origohoz az iratokat, akik beleláttak a cégnél folyó üzelmekbe. A portál szerint a dokumentumok alapján nem túlzás azt állítani, hogy a Big Bus bűnszervezethez hasonló módszerekkel tünteti el bevételeit, csak hogy Magyarországon lehetőleg egy forint adót se kelljen fizetnie.


A dokumentumokból kiderül például, hogy a cég eszköznyilvántartásából néha még a városnéző buszokat is eltüntették!

A Tények hétfő esti adásában számolt be az újabb trükközésekről. A TV2 bemutatta, hogy a társaság szabálytalan számlákat állít ki utasainak, akiktől euróban kérik el a jegy árát, ám a számlát már forintra állítják ki. A megkérdezett szakértő szerint ez szabálytalan, hiszen akkor volna szabályos a bizonylat, ha szerepel rajta az ár euróban is, vagy a valutaátváltás mértékét is feltüntetik rajta.

Kapcsolódó Cikkek

  • Novák: Prioritási listát állítottak az emberek a nemzeti konzultáción

    Novák: Prioritási listát állítottak az emberek a nemzeti konzultáción

    Prioritási listát állítottak az emberek a családok védelméről szóló nemzeti konzultáción, amelynek kérdőívét mintegy 1,4 millióan töltötték ki – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

  • Nem figyeli meg az állam a turistákat

    Nem figyeli meg az állam a turistákat

    A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) semmilyen vendégekkel kapcsolatos személyes adatot nem tárol és kezel majd, kizárólag statisztikai adatok digitális tárolására lesz alkalmas – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a Magyar Időknek.