EUR: 322,69 Ft
CHF: 282,78 Ft
2018. október 24., szerda
Salamon

Belföld

Big Bus-botrány: papíron a buszokat is eltüntették!

Bizalmas, a budapesti városnéző buszos céghez köthető iratokat juttattak el az Origo szerkesztőségébe. A dokumentumokból kiderül például, hogy a cég eszköznyilvántartásából néha még a városnéző buszokat is eltüntették!

Olyan emberek juttatták el az Origohoz az iratokat, akik beleláttak a cégnél folyó üzelmekbe. A portál szerint a dokumentumok alapján nem túlzás azt állítani, hogy a Big Bus bűnszervezethez hasonló módszerekkel tünteti el bevételeit, csak hogy Magyarországon lehetőleg egy forint adót se kelljen fizetnie.


A dokumentumokból kiderül például, hogy a cég eszköznyilvántartásából néha még a városnéző buszokat is eltüntették!

A Tények hétfő esti adásában számolt be az újabb trükközésekről. A TV2 bemutatta, hogy a társaság szabálytalan számlákat állít ki utasainak, akiktől euróban kérik el a jegy árát, ám a számlát már forintra állítják ki. A megkérdezett szakértő szerint ez szabálytalan, hiszen akkor volna szabályos a bizonylat, ha szerepel rajta az ár euróban is, vagy a valutaátváltás mértékét is feltüntetik rajta.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az LMP-s

    Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az LMP-s

    Azzal, hogy megpróbálta hírbe hozni a miniszterelnököt, Demeter Márta a honvédelmi bizottság alelnöke bizalmas adatokat hozott nyilvánosságra, ezért Németh Szilárd honvédelmi államtitkár felszólította az LMP-t: hívja vissza képviselőjét a bizottságból.

  • Orbán: Európa erejét a nemzetállamok adják

    Orbán: Európa erejét a nemzetállamok adják

    Európa nagyságát, erejét és dicsőségét az egymással egyszerre versenyző és együttműködő nemzetállamok adták – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Terror Háza Múzeumnál mondott beszédében az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján.