EUR: 323,30 Ft
CHF: 286,35 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Belföld

Bizonyíték! Migránsok ezreit telepítené Magyarországra Brüsszel

Állandó, felső korlát nélküli kötelező kvótát akar bevezetni az Európai Parlament – derült ki abból az Origo birtokába került feljegyzésből, amit az EP elnöke, Antonio Tajani készített a dublini reformmal kapcsolatban.

A portál azt írja, a dokumentum szerint a brüsszeli bevándorláspárti képviselők bevezetnék a könnyített családegyesítést, csoportosan is át lehetne helyezni migránsokat és a nem engedelmeskedő országokat megbüntetnék: elvonnák az uniós forrásaikat. Az Európai Parlament most elvárja az Európai Tanácstól – vagyis a tagállamokat képviselő állam- és kormányfőktől –, hogy támogassa a javaslatot.


A június végi uniós csúcs előtt tehát úgy tűnik, Európa bukott vezetői mindenképpen keresztül akarják erőltetni a már többször kudarcot vallott kvótaötletüket, mindezzel pedig soha nem látott válságba taszítanák az Európai Uniót.

Állandó és felső korlát nélküli kötelező kvóta bevezetésére tett javaslatot az Európai Parlament (EP) abban az Origo birtokába került dokumentumban, amit az EP elnöke, Antonio Tajani készített az EP dublini reformmal kapcsolatos álláspontjáról. Az irományból kiderül, az úgynevezett Dublin IV-es rendszer mindenkor érvényben lesz, nem csak a krízisidőszakokban, és az Európai Bizottság javaslatának megfelelően nem lesz felső határa a migránsok kötelező betelepítésének.


Az EP jelenleg azt várja, hogy az Európai Tanács, vagyis a tagállamok állam- és kormányfői is hagyják jóvá a javaslatot. Ráadásul a brüsszeli képviselők szerint a miniszterelnököknek nem kell egyhangúlag dönteniük, többségi szavazattal is elfogadhatják a kvótát – írja a lap. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ki akarják venni Orbán Viktor és a V4-es miniszterelnökök kezéből a vétózás lehetőségét.

A bevándorláspárti politikusok azt akarják elérni, hogy migránsok tízezrei árasszák el Európát.

Tajani dokumentuma szerint Brüsszel nem csak az egyedülálló illegális bevándorlók helyzetét könnyítené meg, hanem bevezetné a családegyesítésre és más tényleges kapcsolat esetére vonatkozó könnyített eljárást is. Az elosztási rendszer keretében az egyes tagországok „igazságos szerepvállalását” a GDP és a népesség alapján kell kiszámítani – ismerteti az Origo a politikus írását. A kérelmezőket a korrekciós elosztási rendszer révén helyezik át azokba a tagországokba, melyek a „méltányos részesedésükhöz” viszonyítva a legkevesebb kérelmezőt fogadták be. Mivel Magyarország nem fogadott be illegális bevándorlókat, most arra számíthatnak, hogy a „méltányos tehermegosztás” jegyében tömegével telepítenék hozzánk őket.

A teljes cikkben Tajani feljegyzése is elolvasható!

Kapcsolódó Cikkek