EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,67 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Egyéb Szekszárd

Biztonságosabb lesz a közlekedés

Novemberre elkészül a megyeszékhelyet átszelő út, amelynek elsődleges célja a tehermentesítés lesz. A várost északról déli irányba átszelő út felújítása 543 millió forintba, míg a Palánki út tolnai elágazóig tartó szakasza 296 millió forintba kerül. Mindkét út hazai forrásból készül.

A legújabb fejlesztésekről Ács Rezső, Szekszárd polgármestere, Becze Szabolcs, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója és Molnár Gábor, a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. szolgáltatási központ vezetője tájékoztatták a sajtó képviselőit.


Becze Szabolcs, Ács Rezső és Molnár Gábor tájékoztatták a sajtó képviselőit. Fotó: Nagy Nándor

Ács Rezső elmondta, hogy a biztonságosabb közlekedés érdekében többek között az 56. számú főút és a Szent-Györgyi Albert utca kereszteződésénél forgalomirányító jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki.

– Városunkban folytatódnak az útfelújítások, amelynek fő célja, hogy a nagyobb kereszteződéseket biztonságosabbá tegyük, ennek egyik lépése az volt, hogy a palánki körforgalmat átadtuk. Most tovább folyik a tehermentesítő út felújítása, ami három szakaszban fog megvalósulni – részletezte a polgármester.


Hozzátette, hogy mivel a Tartsay utca és a Szent-Györgyi Albert utca kereszteződésében nagyon nehéz csúcsidőben kihajtani, illetve gyalogosan átkelni életveszélyes, itt kialakítanak egy jelzőlámpás csomópontot. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag a Szent-Györgyi Albert utcába való ki- és behajtás még könnyebbé, és ami ennél is fontosabb, még biztonságosabbá válik.

– Ennek a munkálatnak a fő kivitelezője a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna Megyei Igazgatósága, de érintett benne a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. és a város önkormányzata is. A felek között létrehoztunk egy együttműködési megállapodást. Ez a fejlesztés bennünket elsősorban a kerékpárút miatt érint, és mindössze hatmillió forintot kell az önkormányzatnak arra fordítania, hogy még jobbá, még biztonságosabbá tudjuk tenni ezt a csomópontot – részletezte Ács Rezső.

A felújítás végeredménye az lesz, hogy a tehermentesítő út a város északi részén lévő körforgalomtól egészen a déli részen található benzinkútnál elhelyezkedő körforgalomig teljes egészében meg fog újulni.

Az 56. számú főút és a Szent Györgyi Albert utca kereszteződésénél forgalomirányító jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki. Fotó: Nagy Nándor

– A sajtótájékoztató alkalmával bejelentettük azt is, hogy a palánki körforgalomtól a tolnai elágazásig tartó út is meg fog újulni, ezt követően mind autóval, mind kerékpárral sokkal könnyebben lehet majd Palánktól Tolnáig közlekedni – zárta mondandóját a városvezető.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.