EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Egyéb XVII.kerület

Biztonságosabb medencetér júliustól

Június közepén nyitott a strand, és egyúttal bezárt a benti medencerész az Újlak utcai uszodában. Július 2-án nyit újra, ez idő alatt biztonságosabbá teszik a medenceteret, miközben a külső részen már a táboroztatás is megkezdődött.

Jelenleg nem lehet elsüllyedni
( Fotó: Sáfár Tibor)

– Az uszodatérben a kitöredezett mozaikcsempék éles felületei balesetveszélyessé váltak, ezt csak úgy lehetett megoldani, hogy leeresztettük a vizet, és a széleket félköríves csempére cseréltük – magyarázta lapunknak Nagy Attila, a létesítmény vezetője, hogy miért zárt be két hétre a fedett rész az Újlak utcai uszodában. – A felszín alatt is zajlanak a munkálatok, már új szivattyúk dolgoznak a gépházban. Az ötszáz köbméteres medence vizét eddig is két szivattyú keringette, de egyszerre kellett működniük, most viszont elég, ha csak az egyik működik, a másik pedig készenlétben áll. Az elektromos hálózat teljes cseréjét is elvégeztük.


A benti munkákból a strandon semmi sem érződik
( Fotó: Sáfár Tibor)

Nagy Attila hét éve vezeti az uszodát
( Fotó: Sáfár Tibor)

Ez idő alatt is nyitva tart a strand, ahol továbbra is két medence várja a hűsölni vágyókat. A nagy zöldfelületen strandröplabdapálya, focikapuk, asztalitenisz-pálya is rendelkezésre áll, amit számtalan közeli tábor ki is használ.

– A legújabb fejlesztési tervek egy 33 méteres medence építéséről szólnak, amelyet egybeépítenének a meglévő épülettel – árulta el Nagy Attila, de mint mondta, ezek egyelőre csak a tervezőasztalon léteznek. – Egyszerre ezerötszázan is elférnek a strand területén, amikor hét éve átvettem a vezetést, a legforgalmasabb napon hatszáz fő volt a maximum.


A mozaikot félkörívesre cserélik
( Fotó: Sáfár Tibor)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.