EUR: 326,51 Ft
CHF: 280,66 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Sport

Blatter: A vb-t élvezni jöttem Oroszországba

Megérkezett Moszkvába Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korábbi elnöke, akit a sportággal kapcsolatos mindennemű tevékenységtől eltiltottak.

A FIFA-t 1998 és 2015 között irányító svájci sportvezető kedden érkezett az orosz fővárosba, ahol szállodája előcsarnokában fotózkodott szurkolókkal, majd szerdán találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, akinek meghívására érkezett a vb-re.


“Azért vagyok itt, hogy élvezzem a világbajnokságot” – mondta mosolyogva a 82 éves Blatter, aki szerdán a tervek szerint megtekinti a Portugália-Marokkó mérkőzést is a moszkvai Luzsnyiki Stadionban.

Blattert – aki korábbi közlés szerint két-három napra utazott Oroszországba – és a szintén eltiltott Michel Platinit, az európai szövetség (UEFA) korábbi első emberét tavaly októberben hívta meg Putyin a vb-re, jelezve, hogy “régi barátokként” köszöntenék őket a helyszínen. A korábbi FIFA-elnök már akkor jelezte, hogy ott lesz a vb-n.

Joseph Blattert 2015-ben jogerősen hat, Platinit négy évre tiltotta el a FIFA összeférhetetlenség és hűtlen kezelés miatt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hazaigazolt Tajti Mátyás

    Hazaigazolt Tajti Mátyás

    A DVTK színeiben folytatja pályafutását Tajti Mátyás, a magyar U21-es labdarúgó-válogatott középpályása.

  • Tóth „Potya” István a mi hősünk!

    Tóth „Potya” István a mi hősünk!

    Az FTC–Maccabi Tel Aviv Európa-liga-selejtező előtt nem mindennapi országos kiállításmegnyitó volt a Fradi Múzeumban. A Ferencváros és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége közösen emlékezett meg Tóth „Potya” Istvánról, az FTC kiemelkedő labdarúgójáról, a csapat első hivatásos edzőjéről, aki a második világháború alatt, 1944-ben társaival több száz zsidót mentett meg a biztos haláltól.