EUR: 332,70 Ft
CHF: 303,84 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Életmód

Bormustra a minőségi borfogyasztásért

A hazai borkultúra fejlesztése, a minőségi borfogyasztás ösztönzése, közben egy izgalmas versenysorozat a borászok között – egyebek mellett ezt kínálja A Magyar Bor Ünnepe 2018 – Tállya című rendezvénysorozat, amelynek záróeseményét októberben tartják a tállyai Mailloth-kastélyban.

Hazánkban egyre inkább teret hódít a minőségi borfogyasztás. Ma már nem egy-egy fajta, hanem sokkal inkább borvidék, borász, az ínyencebbek pedig akár dűlő alapján választanak.


Ez a rendezvénysorozat – azon túl, hogy a hazai borkultúra és a tudatos minőségi borfogyasztás népszerűsítését tűzte ki célul – egy olyan ágazaton belüli „bormustra” kíván lenni, ahol a kiválasztott, hazánkban jellemző szőlő- vagy borfajták, valamint az elmúlt időszakban újra reneszánszát élő pezsgő kerül előtérbe.

Az eseménysorozat szorosan együttműködik a hazai borrégiókkal, illetve az itt megrendezett jelentős boreseményekkel. Az elődöntők során egy-egy fajtaversenyt rendeznek, ahol szakmai és közönségdíjas nyerteseket választanak. 
A díjakat a Márton-naphoz legközelebb eső szombaton, egy gálával egybekötött presztízseseményen adják át Tállyán.

A díjátadón levetítik a régiós döntőkről forgatott rövid imázsfilmeket, valamint a legjobb három borászt és boraikat bemutató kisfilmeket. Ezt követően az Oscar-gála protokollja szerint hirdetik ki 2018 nyertesét.

Elődöntők helyszínei és időpontjai:

Bikavér: Egri Bikavér Ünnep –  július 5.

Olaszrizling: Füredi Borhét & Kékszalag – július 28.

Irsai Olivér: Bácska Kincsei Természeti Napok – szeptember 8.

Kékfrankos: Szekszárdi Szüreti Napok – szeptember 13–16.

Pezsgő: Budai Borfesztivál – szeptember 6–9.

Furmint: BBQ fesztivál (Tállya) – október 13–14.

Kapcsolódó Cikkek

  • Amilyen a gazda, olyan a kutyája

    Amilyen a gazda, olyan a kutyája

    Gyakoribb a túlsúlyos kutya a kövér gazdiknál, mint a normál testsúlyú kutyatulajdonosoknál – derítette ki a Koppenhágai Egyetem állatorvosainak kutatása.

  • Nem kell félni a Z generációtól

    Nem kell félni a Z generációtól

    – Amikor a felsővezetők félnek ezeket a fiatalokat alkalmazni, akkor sztereotípiáktól félnek, amelyek az egyén szintjén torzítanak – mondta Lazányi Kornélia, az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karának dékánja a Société Budapest – Felsővezetői klub elnevezésű pódiumbeszélgetése kapcsán.