EUR: 323,47 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Belföld

Botka készül a migránsok befogadására

Szegeden már készülnek a migránsok befogadására – derül ki egy a Pesti Srácok birtokába került levélből. Közben Soros György a The Washington Postnak adott interjújában üzen hadat ellenségeinek.

Érdekes levélről készült fotó landolt a Pesti Srácok szerkesztőségében. Az önkormányzat Humán Közszolgáltatási Irodája által a város óvodáit irányító igazgatóságnak küldött levél arról szól, hogy Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a Soros-féle Menedék Egyesület közreműködésével tart érzékenyítő tréninget helyi óvónők számára. A „Migráns gyerekek az óvodában – Interkulturális kompetenciafejlesztés” elnevezés már önmagában árulkodó, és egyértelműen arra utal, hogy bevándorló gyerekek befogadására, elhelyezésére készülhet az önkormányzat – írja a portál.


A június 11–12. (hétfő, kedd) és szeptember 20–21. között tartandó tréning ráadásul a polgármesteri hivatal irodavezetője szerint egy projekt következő fontos eleme.

Ismert: Botka László szegedi polgármester és bukott MSZP-s miniszterelnök-jelölt 2015-ben azt nyilatkozta, hogy az országon átgázoló több százezres migránstömeg Szegeden felbukkant része egyáltalán nem zavarta a helyi lakosokat. Tavaly ősszel pedig a bevándorlást nyíltan támogató, Soros-hálózat által pénzelt MigSzol ingyenesen kapta használatra egy megszüntetett szegedi iskola épületét. Ezenkívül Botka tavaly májusban azt mondta a Reutersnek, hogy lebontaná a kerítést.


Soros: Kétszeres erővel küzdök

– Minél nagyobb a veszély, nagyobb a fenyegetés, annál inkább szükségét érzem, hogy szembeszálljak vele. És igen, ebben az értelemben megkettőzöm az erőfeszítéseim. Az elmúlt években minden rosszul alakult, ami rosszul alakulhatott – jelentette ki Soros György bevándorláspárti milliárdos a The Washington Postnak adott interjújában, ahol felidézik: Soros a „támadások célpontja lett Magyarországtól Kaliforniáig”. A lap megemlíti, hogy Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke idén újra megnyerte a választást, miután azzal vádolta Sorost, hogy muszlimokkal akarja elárasztani Európát.

(MTI/EPA/Clemens Bilan)

– Fájdalmasan tisztában vagyok azzal, hogy ellenzik azokat az elveket, amelyekért kiállok. Büszke vagyok az ellenségeimre az egész világon. Valamit biztos jól csinálok – fogalmazott Soros.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek