EUR: 332,90 Ft
CHF: 302,74 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Tatabánya

Bravúrokkal a világbajnokságra

Parádés teljesítményt mutatott a nemzeti csapatban Székely Márton. A Grundfos Tatabánya kézilabdakapusa a válogatott Szlovénia elleni idegenbeli világbajnoki selejtezőjén kulcsszerepet vállalt a 29-24-es győzelemből. Hétméterest és ziccereket fogott, nélküle nem sikerült volna a nemzeti csapat bravúrja, ami a hazai 26-22-es vereséggel együtt is világbajnoki részvételt ért a mieinknek.

– Mi magunk sem számítottunk arra, hogy öt góllal nyerünk idegenben – idézte fel a világbajnoki bronzérmes szlovén csapat elleni párharc első mérkőzését a hálóőr. – Természetesen szerettünk volna meglepetést okozni annak ellenére is, hogy nem mi voltunk az összecsapás esélyesei. Fantasztikus csapatmunkával sikerült kivívni ezt a győzelmet, amit egyébként nagyon alapos felkészülés előzött meg: a szakmai stáb vezetésével részletesen feltérképeztük az ellenfél játékát, így pontosan tudtuk, mire számíthatunk tőlük. Azt is tudtuk, hogy a visszavágó még nehezebb lesz, ami valóban így alakult. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült kivívnunk a világbajnokságon való részvételt, de az még nagyon messze van, egyelőre nem gondolunk rá.


Székely Márton (jobbra) Szlovénia ellen kiemelkedően jól szerepelt

A játékosra természetesen a klubjában is komoly kihívások várnak, hiszen a Grundfos Tatabánya együttesének nem titkolt célja a következő idényben az elmúlt évek kiváló eredményeinek megismétlése – ebben is komoly segítséget nyújthat a válogatott kapuspáros, Székely Márton és régi-új csapattársa, Bartucz László.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.