EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Külföld

Bűnöző migránsok átjáróháza Németország

Képtelen kiszűrni a német bevándorlási rendszer a bűnöző migránsokat. A Bild című német lap számos esetet idézett, amelyekben sokszorosan elítélt menedékkérőket sem utasítottak ki az országból. A Lokál ezekből gyűjtött.

Megdöbbentő levelezések birtokába jutott a Bild. A több tartományi menekültügyi hivatalból a Szövetségi Migrációs és Menekültügyi Hivatal nürnbergi központjának címzett levelekben olyan „különleges menedékkérelmek” ügyében kérnek tanácsot a hivatalnokok, amelyekben hazájukban súlyos, erőszakos bűncselekményt elkövetett migránsok kértek menedékjogot.


Megerőszakolta és agyonverte a fiatal lányt

Husszein K. rémtettéről lapunk is beszámolt: az afgán férfi 2016. október 16-án Freiburgban lerángatta biciklijéről a 20 éves Maria Ladenburgert, megerőszakolta, majd az eszméletlenre vert lány testét a Dreisam folyóba dobta, ahol az vízbe fúlt. A migránst azóta életfogytiglani börtönre ítélték. Büntetőpere során kiderült, hogy habár kiskorúnak hazudta magát, már 34 éves. 2013-ban Görögországban már elítélték emberölési kísérlet miatt, mert Korfun egy egyetemista lányt lelökött egy szikláról. 2015-ben jó magaviselete miatt kiengedték, akkor utazott Freiburgba, ahol „kísérő nélküli fiatalkorúként” került a befogadóállomásra.


Husszein K. (34) tizenévesnek hazudta magát, így szabadon járhatott Freiburgban, ahol megerőszakolt és megölt egy 20 éves egyetemistát

Megölte a belügyminisztert

A dagesztáni Jakhja J. úgy kért menedékjogot, hogy közben bevallotta: megrendelésre megölte a dagesztáni belügyminisztert 2009-ben. Mivel tettéért hazájában üldöznék, a levelezés szerint a férfinak védelmet kell nyújtani. A miniszter egy esküvői ebéden vett részt, amikor az étteremből kilépve távcsöves puskával agyonlőtték.

Idős asszonyt gyilkolt a kameruni

Május elején egy olyan kameruni menedékkérő ölt meg Berlinben egy 84 éves asszonyt, Maria Müllert, akinek kérelmét Belgium már elutasította, így be sem léphetett volna egy másik EU-tagállam területére, mégis 2015 óta Németországban tartózkodott. Ráadásul ez idő alatt a hajléktalan kamerunit elítélték már lopásért, zaklatásért, drogbirtoklásért, mégsem utasították ki az országból.

A 84 éves Maria Müllert egy olyan 23 éves kameruni migráns ölte meg, aki be sem léphetett volna Németország területére Fotó: bz-berlin.de

 

Gyújtogatott és szurkált az afgán

2015 januárjában hat év börtönre ítéltek gyújtogatás miatt egy afgán menedékkérőt, de nem kellett börtönbe vonulnia, elektronikus nyomkövetővel a lábán maradhatott az arnschwangi menekülttáborban, ahol aztán idén márciusban halálra szurkált egy ötéves kisfiút és súlyosan megsebesítette a gyermek anyját. A férfi úgynevezett megtűrt bevándorlónak minősült, akit nem lehetett visszatoloncolni, mert hazájában üldöztetés várt volna rá.

Gyerekkatona volt

Egy Sierra Leone-i férfi arról számolt be a hatóságoknak, hogy gyerekkatonaként rengeteg civilt, köztük nőket és gyerekeket ölt meg. 2016 decemberében érkezett Németországba, miután több másik EU-tagállam elutasította a menedékkérelmét.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek