EUR: 314,46 Ft
CHF: 278,66 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Sport

Champlion lett a budapesti birkózó vb oroszlánja

Budapest egyik emblematikus jelképe, a Lánchíd oroszlánja szerepel az októberi birkózó világbajnokság logóján. Az eddig névtelen állat a Facebookon meghirdetett pályázat nyomán a Champlion nevet kapta a keresztségben.

A világbajnokság szervező bizottsága úgy döntött, hogy a névadást a publikumra, a szurkolókra bízza. A vb Facebook-oldalán meghirdetett nyilvános pályázaton első körben névjavaslatokat lehetett beküldeni. Csaknem hatszázan küldték be ötleteiket, és szervező bizottság előbb az öt legjobbnak ítélt nevet választotta ki.


A második körben meghirdetett szavazáson nagyjából 10 ezren vettek részt, tehát sokakat érdekelt, mi lesz a neve a budapesti vb oroszlánjának. Végül több mint 3 ezer szavazattal a Champlion lett a befutó. Az angol champion (bajnok) és lion (oroszlán) szavakból alkotott fantázianév gazdája barátságos, de erőt sugárzó oroszlán most már ezen a néven népszerűsíti a budapesti világbajnokságot. A kabalaállat rövidesen életre kell és sokfelé megfordul majd az országban.

A győztes nevet Győrben a serdülő Európa-bajnokság és a kötöttfogású Magyar Nagydíj közös sajtótájékozatóján jelentette be Bacsa Péter az októberi világbajnokság szervező bizottságának elnöke, a Champliont pedig Kiss Balázs világbajnok birkózó leplezte le.

A Champlion mögött egyébként Leo, Leonidas, Richárd és Wrestlion végzett. A nyertes névadó a világbajnokságra szóló VIP-belépőt, valamint a magyar válogatott hivatalos melegítőjét kapta.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ronaldinho csaló, Messi zseni

    Ronaldinho csaló, Messi zseni

    Előkerültek azok a 2006-os jegyzetek, amelyből José Mourinho a Chelsea menedzsereként készült a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőkre. A portugál szakember akkori segítője, André Villas Boas állította össze a dokumentumot, amiből kiderül, hogy miként vélekedtek az akkori katalán csapat sztárjairól.

  • Megbüntették Ronaldót obszcén mozdulatáért

    Megbüntették Ronaldót obszcén mozdulatáért

    Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 20 ezer euróra (6,2 millió forintra) büntette Cristiano Ronaldót, a Juventus portugál sztárját, aki obszcén gesztussal ünnepelte három gólját múlt kedden az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján.