EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,07 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Sport

Champlion lett a budapesti birkózó vb oroszlánja

Budapest egyik emblematikus jelképe, a Lánchíd oroszlánja szerepel az októberi birkózó világbajnokság logóján. Az eddig névtelen állat a Facebookon meghirdetett pályázat nyomán a Champlion nevet kapta a keresztségben.

A világbajnokság szervező bizottsága úgy döntött, hogy a névadást a publikumra, a szurkolókra bízza. A vb Facebook-oldalán meghirdetett nyilvános pályázaton első körben névjavaslatokat lehetett beküldeni. Csaknem hatszázan küldték be ötleteiket, és szervező bizottság előbb az öt legjobbnak ítélt nevet választotta ki.


A második körben meghirdetett szavazáson nagyjából 10 ezren vettek részt, tehát sokakat érdekelt, mi lesz a neve a budapesti vb oroszlánjának. Végül több mint 3 ezer szavazattal a Champlion lett a befutó. Az angol champion (bajnok) és lion (oroszlán) szavakból alkotott fantázianév gazdája barátságos, de erőt sugárzó oroszlán most már ezen a néven népszerűsíti a budapesti világbajnokságot. A kabalaállat rövidesen életre kell és sokfelé megfordul majd az országban.

A győztes nevet Győrben a serdülő Európa-bajnokság és a kötöttfogású Magyar Nagydíj közös sajtótájékozatóján jelentette be Bacsa Péter az októberi világbajnokság szervező bizottságának elnöke, a Champliont pedig Kiss Balázs világbajnok birkózó leplezte le.

A Champlion mögött egyébként Leo, Leonidas, Richárd és Wrestlion végzett. A nyertes névadó a világbajnokságra szóló VIP-belépőt, valamint a magyar válogatott hivatalos melegítőjét kapta.

Kapcsolódó Cikkek

  • A világ legöregebb vívója még mindig pástra lép

    A világ legöregebb vívója még mindig pástra lép

    Boros Péter, a világ legöregebb aktív vívója a minap ünnepelte 85. születésnapját. Természetesen a páston, illetve mellette, hiszen az OSC Semmelweis utcai vívótermében köszöntötték sporttársai, tanítványai és barátai az örökifjú pengeforgatót.

  • Perelnek az erőszakkal vádolt sportolók?

    Perelnek az erőszakkal vádolt sportolók?

    Egyelőre csak afféle árnyékbokszolásban merül ki a nemi erőszakkal meggyanúsított két vízilabdázó jogi képviselőinek tevékenysége. Hegedűs László és Gatter László ügyvéd szerint sem gyanúsítottként, sem tanúként nem hallgatták ki ügyfeleiket, így az ellenük esetleg meginduló eljárás stratégiáját sem igazán tudták kidolgozni.