EUR: 318,52 Ft
CHF: 282,33 Ft
2019. január 24., csütörtök
Timót

Egyéb Szekszárd

Családok mérték össze tudásukat

Idén is remek hangulatban és izgalmas próbatételekkel telt a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő Szekszárdon, amelyen nemcsak a versenyzők, hanem a program többi látogatója is megmérettethette magát.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága és szakmai támogató partnerei által életre hívott rendezvényen lehetőség nyílt a rendőr- és tűzoltó járművek szemügyre vételére, a vállalkozó kedvűek kipróbálhatták az ügyességi feladatokat „részegszemüvegben” és kifaggathatták a rendőröket a munkájukról.


A gyerekek számos ügyességi versenyen vehettek részt. Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Molnár Ágnes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense tájékoztatott, hogy a május 26-án megrendezett területi vetélkedőn azok a családok vehettek részt, amelyek legalább egy 6–17 év közötti gyermeket nevelnek és az egyik szülő rendelkezik „B” kategóriás vezetői engedéllyel. A tudáspróba során a kicsik és nagyok KRESZ-tesztlapot töltöttek ki, majd a gyerekek kerékpáros és további ügyességi versenyeken bizonyítottak, a szülők pedig autós vezetéstechnikai pályán, valamint az elsősegélynyújtás területén mutathatták meg rátermettségüket. A megmérettetésen első helyezést a Komlósi család ért el, akik Dunaszentgyörgyről érkeztek, a második helyet a szekszárdi Hegedűs család szerezte meg, míg a dobogó harmadik fokára a bogyiszlói Végh család állhatott.

A verseny alatt a lurkók „részegszemüvegen” át is kipróbálhatták ügyességüket Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A győztes család képviseli megyénket június 23–24-én az országos döntőn Budapesten, amelynek fődíja egy személygépkocsi.

Kapcsolódó Cikkek