EUR: 332,24 Ft
CHF: 302,52 Ft
2019. október 14., hétfő
Helén

Egyéb Szekszárd

Családok mérték össze tudásukat

Idén is remek hangulatban és izgalmas próbatételekkel telt a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő Szekszárdon, amelyen nemcsak a versenyzők, hanem a program többi látogatója is megmérettethette magát.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága és szakmai támogató partnerei által életre hívott rendezvényen lehetőség nyílt a rendőr- és tűzoltó járművek szemügyre vételére, a vállalkozó kedvűek kipróbálhatták az ügyességi feladatokat „részegszemüvegben” és kifaggathatták a rendőröket a munkájukról.


A gyerekek számos ügyességi versenyen vehettek részt. Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Molnár Ágnes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense tájékoztatott, hogy a május 26-án megrendezett területi vetélkedőn azok a családok vehettek részt, amelyek legalább egy 6–17 év közötti gyermeket nevelnek és az egyik szülő rendelkezik „B” kategóriás vezetői engedéllyel. A tudáspróba során a kicsik és nagyok KRESZ-tesztlapot töltöttek ki, majd a gyerekek kerékpáros és további ügyességi versenyeken bizonyítottak, a szülők pedig autós vezetéstechnikai pályán, valamint az elsősegélynyújtás területén mutathatták meg rátermettségüket. A megmérettetésen első helyezést a Komlósi család ért el, akik Dunaszentgyörgyről érkeztek, a második helyet a szekszárdi Hegedűs család szerezte meg, míg a dobogó harmadik fokára a bogyiszlói Végh család állhatott.

A verseny alatt a lurkók „részegszemüvegen” át is kipróbálhatták ügyességüket Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A győztes család képviseli megyénket június 23–24-én az országos döntőn Budapesten, amelynek fődíja egy személygépkocsi.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.

 • Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Nyíregyházán, az evangélikus templomban emlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján. Több száz középiskolás diák, állami és egyházi vezetők, civil emberek gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a kegyetlen ősz áldozatai előtt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.