EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,06 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Sport

Csillagászati összegekbe kerül a focivébé

A hivatalos adatok szerint az oroszországi labdarúgó-világbajnokság költségvetése 11,6 milliárd dollár (3 ezer milliárd forint) lesz, azonban egyes számítások szerint a tényleges összeg meghaladhatja a 14 milliárd dollárt is. Összegyűjtöttük, hogy mi mennyibe került a rendezés során.

Szállítási infrastruktúra: 1,6 ezer milliárd forint.


EPA/PAULO NOVAIS

Stadionok építése/felújítása: 941 milliárd forint.

Szállodafejlesztés: 185,5 milliárd forint.

Becsült FIFA-bevétel: 1,5 ezer milliárd forint (azzal, hogy az olaszok nem jutottak ki a tornára, a szövetség egyes becslések szerint 27 milliárd forintot bukott).

(MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

Jegyárak: A legdrágább jegy 313 ezer forintba kerül, a legolcsóbb 30 ezerbe. Az orosz lakcímmel rendelkezők viszont akár 5670 forintért is beszerezhetik.

Csapatjuttatások: A FIFA 56,9 milliárd forintot oszt szét azon klubcsapatok között, amelyek delegáltak játékosokat a vb-re.

Díjazás: 109 milliárd forintot osztanak szét a válogatottak között (csoporttovábbjutás: 34,8 milliárd forint, nyolcaddöntő-továbbjutás: 26 milliárd forint, negyeddöntő-továbbjutás: 17,4 milliárd forint, negyedik helyezett: 5,9 milliárd forint, bronzérem: 6,5 milliárd forint, ezüstérem: 7,6 milliárd forint, aranyérem: 10,3 milliárd forint).

 EPA/JAVIER ETXEZARRETA

Kupa: Az eredeti kupa 5,4 milliárd forintot ér, azonban a győztes csak egy másolatot kap.

 EPA/Leonardo Munoz

Kapcsolódó Cikkek

  • A világ legöregebb vívója még mindig pástra lép

    A világ legöregebb vívója még mindig pástra lép

    Boros Péter, a világ legöregebb aktív vívója a minap ünnepelte 85. születésnapját. Természetesen a páston, illetve mellette, hiszen az OSC Semmelweis utcai vívótermében köszöntötték sporttársai, tanítványai és barátai az örökifjú pengeforgatót.

  • Perelnek az erőszakkal vádolt sportolók?

    Perelnek az erőszakkal vádolt sportolók?

    Egyelőre csak afféle árnyékbokszolásban merül ki a nemi erőszakkal meggyanúsított két vízilabdázó jogi képviselőinek tevékenysége. Hegedűs László és Gatter László ügyvéd szerint sem gyanúsítottként, sem tanúként nem hallgatták ki ügyfeleiket, így az ellenük esetleg meginduló eljárás stratégiáját sem igazán tudták kidolgozni.