2018. december 19., szerda
Viola

Sport

Csillagászati összegekbe kerül a focivébé

A hivatalos adatok szerint az oroszországi labdarúgó-világbajnokság költségvetése 11,6 milliárd dollár (3 ezer milliárd forint) lesz, azonban egyes számítások szerint a tényleges összeg meghaladhatja a 14 milliárd dollárt is. Összegyűjtöttük, hogy mi mennyibe került a rendezés során.

Szállítási infrastruktúra: 1,6 ezer milliárd forint.


EPA/PAULO NOVAIS

Stadionok építése/felújítása: 941 milliárd forint.

Szállodafejlesztés: 185,5 milliárd forint.

Becsült FIFA-bevétel: 1,5 ezer milliárd forint (azzal, hogy az olaszok nem jutottak ki a tornára, a szövetség egyes becslések szerint 27 milliárd forintot bukott).

(MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

Jegyárak: A legdrágább jegy 313 ezer forintba kerül, a legolcsóbb 30 ezerbe. Az orosz lakcímmel rendelkezők viszont akár 5670 forintért is beszerezhetik.

Csapatjuttatások: A FIFA 56,9 milliárd forintot oszt szét azon klubcsapatok között, amelyek delegáltak játékosokat a vb-re.

Díjazás: 109 milliárd forintot osztanak szét a válogatottak között (csoporttovábbjutás: 34,8 milliárd forint, nyolcaddöntő-továbbjutás: 26 milliárd forint, negyeddöntő-továbbjutás: 17,4 milliárd forint, negyedik helyezett: 5,9 milliárd forint, bronzérem: 6,5 milliárd forint, ezüstérem: 7,6 milliárd forint, aranyérem: 10,3 milliárd forint).

 EPA/JAVIER ETXEZARRETA

Kupa: Az eredeti kupa 5,4 milliárd forintot ér, azonban a győztes csak egy másolatot kap.

 EPA/Leonardo Munoz

Kapcsolódó Cikkek