EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Nagykanizsa

Csúcson a csapatok

Igazán nem panaszkodhatnak a látványsportágak kanizsai drukkerei. Két bajnok- s ezzel magasabb osztályba jutott csapatot máris elkönyvelhetnek, a pólósok pedig még harcban állnak az OB I-es tagságért.

Kettős győzelemmel, 7-0-s gólkülönbséggel abszolválta a Nagyatád elleni osztályozós párharcot az UFC, s ezzel kivívta az NB III-as szereplés jogát. Az 5-0-s hazai meccs után Somogyban sem tétlenkedtek Gombos Zsolt futballgladiátorai, hiszen Horváth Detre és Szalai Dániel találataival 2-0-ra győztek. A gyors tusolás után pedig elmentek ünnepelni…


Ám nem úgy, ahogy száz éve minden bajnokcsapat teszi Magyarországon. A hazafelé vezető út kocsmaturnéja ezúttal kimaradt, hiszen Péntekéknek sürgős jelenésük volt a kanizsai sörfesztiválon, ahol Dénes Sándor polgármester fogadta, és drukkerek százai köszöntötték őket. Még fénygránátok és görögtüzek is előkerültek, s persze a „harmadik félidőben” koccintásra is volt lehetőségük.

Megérkezni tudni kell… Az UFC már NB III-asnak mondhatja magát (Fotó: Gergely Szilárd)

Akárcsak a szintén bajnoki címet szerzett Kanizsai Vadmacskák SE női kosárcsapatának, amely szintén osztályt vált, és ősztől az NB I B amatőr ligában folytatja szereplését. A hírek szerint a szövetségtől a kanizsai vezetők reklámszatyorban hozták haza az érmeket, mivel a teljes csapat nem tudott elutazni a medálátadóra, de a lányok így legalább hazai környezetben, hangos ováció közepette vehették át az aranyakat.


Az OB I B-ben második helyen végzett vízilabdázók nem tették tiszteletüket a sör- és sportünnepen múlt szombaton, mert Ludányi Kadosa tanítványai aznap a fővárosban játszottak, másnap pedig hazai ütközet várt rájuk. Az OB I-es tagságért vívott osztályozón a szakmai igazgatóként Benedek Tibort is soraiban tudó UVSE játékosai néztek farkasszemet a kanizsaiakkal. Az UTE-utód klub az utolsó előtti, 15. helyen zárt a világszínvonalú első ligában, ezért kényszerült pótvizsgára a kanizsaiak ellen, akik a Hajós Alfréd Uszodában nem is vallottak szégyent, sőt! Három góllal megnyerték az első negyedet, s végig nagy csatára kényszerítették az UVSE-t, amely végül – ha nehezen is, de – 15-12-re győzött.

A két nyertes meccsig tartó párharc második felvonását egy nappal később, a kanizsai uszodában rendezték – és a rekordszámú néző csodát láthatott. A Kanizsa VSE végig pariban volt a papíron erősebb ellenfelével szemben, s négyszer nyolcpercnyi játék után 9-9-et mutatott az eredményjelző. Az ötmétereseknél pedig a házigazdák voltak határozottabbak, hármat értékesítettek, míg az UVSE csak egyet, így a KVSE 12-10-re nyert, s ezzel egalizálta a párharcot. A harmadik, mindent eldöntő ütközetet vasárnap rendezik Budapesten.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.