2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Extra

Csuklóján keresztül műtötték a Piramis szívbeteg énekesét

Nyemcsók János, a Piramis együttes énekese csaknem belehalt, amikor március elején a színpadon rosszul lett és szívinfarktust kapott. A zenész a Lokálnak elárulta, hogy egy új, különleges eljárással mentették meg az életét: a csuklóján keresztül katéterezték. 

– A koncert nagyon sokat ittam és légszomjam volt, ami nem jellemző rám, de egyébként jól éreztem magam egészen az „Emelj fel a szívedig” című dal utolsó, kitartott hangjáig. Akkor embertelen nyomást éreztem és azt, hogy belehalok ebbe a hangba, onnantól pedig elszabadult a pokol, de leénekeltem még ilyen állapotban nyolc számot. Még kettő lett volna, de én lementem a színpadról, mert nem bírtam tovább, leültem hátul egy kanapéra. Utána már nem tudtam felállni, nem kaptam levegőt, egyszerre izzadtam és rázott a hideg – emlékezett vissza az 56 éves Nyemcsók János szívinfarktusára. A koncert után mentővel azonnal a Honvéd kórházba vitték, komoly műtét várt rá.


– Az orvosok azt mondták, egy percen múlt az életem. Az egyik koszorúerem teljesen elzáródott és a másik is kilencven százalékban. Egy új módszerrel műtöttek meg, az úgy nevezett stenttel, aminek az a lényege, hogy a csuklómon keresztül történt a beavatkozás. Ezután háromhetes rehabilitáció következett, amit még élveztem is. Hála az orvosaimnak, dr. Vukov Péternek és dr. Kohut Lászlónak, már teljesen jól vagyok, de sajnos folyamatosan szednem kell a gyógyszereket – mondta az énekes, aki még most sem érti és tudja felfogni, mi is történt vele.

– Felfoghatatlan számomra, hogy majdnem meghaltam, folyamatosan csak azt kérdezem, hogy miért történt ez velem, egyszerűen nem értem. Példás életet éltem, sose dohányoztam, drogoztam, nem is iszom. Aludni is eleget alszom, egészségesen étkezem és rendszeresen sétálok is a jó levegőn. Szerető családom van, amely azóta nagyon aggódik értem, én pedig, ha lehet, még jobban értékelem a velük töltött időt. A munkámat is imádom, a leleteim kitűnőek, úgyhogy június 2-án már Budapesten, az Analog Music Hallban fogunk koncertezni a Piramissal visszatérésem örömére.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Csepregi Éva babázni szeretne

  Csepregi Éva babázni szeretne

  Vajon készül-e a nagymamaságra Csepregi Éva, és hány unokát szeretne? A Neoton Família énekese és fia, Dávid közös próbáján járt a Családvarázs.

 • Maratonra készül Benkő Dániel

  Maratonra készül Benkő Dániel

  Az utóbbi időben nem sokat lehetett hallani Benkő Dánielről, hosszú időre elvonult a nyilvánosság elől. A Lokál most megkereste a lantművészt, aki nem mindennapi hírrel szolgál, a zenész elárulta, hogy 72 évesen nekivág a maratonnak.

 • Eljegyezték Katy Perryt

  Eljegyezték Katy Perryt

  Katy Perry és Orlando Bloom sokáig éltek se veled, se nélküled kapcsolatban, többször is szakítottak, mostanra viszont rájöttek, hogy együtt képzelik el a jövőjüket.

 • Abbie, a fekete démon

  Abbie, a fekete démon

  Abbie Holborn a Gordie Shore nevű amerikai valóságshowból vált ismerté, és rövid idő alatt nagyon sok rajongóra tett szert.