2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Debrecen

Debrecen a fesztiválok fővárosa

A kelet gyöngyszeme Debrecen. A kultúra és művészet ezerarcú otthona. A gazdaság fejlődése mellett a kulturális sokszínűség, a programok hihetetlen gazdagsága mindenkinek kínál választási lehetőséget.  „Debrecen a fesztiválok fővárosa” – fogalmazott legutóbb Széles Diána alpolgármester a Rózsa Utcafesztivál megrendezése kapcsán.

Városunkban bárkit elkápráztathat a fesztiválzuhatag. Alig ért véget a Tavaszi Fesztivál, már itt van a Gourmet Fesztivál, és nyakunkon a Campus, világhírű előadókkal. Indul a nyári forgatag, pezseg a kulturális élet, a rendezvénydömping, a világszenzációt kínáló kiállítás, valamint kikapcsolódási és kirándulási lehetőségek garmadája. Nemzetközi reptér, sok-sok színes és izgalmas program. Jó érzés a belvárosban járni, gyönyörű a főtér, ez már messze nem csak a reformátusok Mekkája. A késői órákban is nagyvárosi hangulatot árasztó, nagyszerű vendéglátóhelyeken az idelátogatók és a helyiek együtt múlatják az időt.


A cívisváros több világversenynek adott már otthont, a kulturális rendezvényei között is egyre nagyobb számban található nemzetközi hírű esemény. Idén öt hónap alatt 23 fesztivál várja a helyieket és a városba látogatókat, így valóban kijelenthető: 2018-ban Debrecen a fesztiválok fővárosa!

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.