EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,06 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Debrecen

Debrecen a fesztiválok fővárosa

A kelet gyöngyszeme Debrecen. A kultúra és művészet ezerarcú otthona. A gazdaság fejlődése mellett a kulturális sokszínűség, a programok hihetetlen gazdagsága mindenkinek kínál választási lehetőséget.  „Debrecen a fesztiválok fővárosa” – fogalmazott legutóbb Széles Diána alpolgármester a Rózsa Utcafesztivál megrendezése kapcsán.

Városunkban bárkit elkápráztathat a fesztiválzuhatag. Alig ért véget a Tavaszi Fesztivál, már itt van a Gourmet Fesztivál, és nyakunkon a Campus, világhírű előadókkal. Indul a nyári forgatag, pezseg a kulturális élet, a rendezvénydömping, a világszenzációt kínáló kiállítás, valamint kikapcsolódási és kirándulási lehetőségek garmadája. Nemzetközi reptér, sok-sok színes és izgalmas program. Jó érzés a belvárosban járni, gyönyörű a főtér, ez már messze nem csak a reformátusok Mekkája. A késői órákban is nagyvárosi hangulatot árasztó, nagyszerű vendéglátóhelyeken az idelátogatók és a helyiek együtt múlatják az időt.


A cívisváros több világversenynek adott már otthont, a kulturális rendezvényei között is egyre nagyobb számban található nemzetközi hírű esemény. Idén öt hónap alatt 23 fesztivál várja a helyieket és a városba látogatókat, így valóban kijelenthető: 2018-ban Debrecen a fesztiválok fővárosa!

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.