2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld

Dinamizálta a V4 együttműködését a magyar elnökség

A visegrádi négyek (V4) magyar elnökségének egy éve alatt kétszáz politikai konzultációt, illetve a nagykövetségek bevonásával világszerte kétszázötven rendezvényt tartottak – jelentette ki a Magyarország V4-elnökségéért felelős miniszteri biztos az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Varju Krisztina közölte: mindennek eredményeképpen egy erős, dinamikus együttműködést tud átadni Magyarország a soron következő szlovák elnökség részére július 1-jétől.


Hozzátette: az volt a céljuk, hogy kulturális események rendezésével “emeljék el” az együttműködést a diplomácia szintjéről. Ezt szolgálja a június 30-án Budapesten megrendezendő, a magyar elnökséget lezáró programsorozat is.

Csonka Miklós, a szombati fesztivál műsorvezetője elmondta, hogy a programok a Várkert Bazárban, a Művészetek Palotájában és a két helyszínt összekötő hajójáratokon lesznek.

Előbbi a populárisabb zene, utóbbi pedig a jazz, a klasszikus zene és az operett bázisa lesz. A hajójáratokon pedig irodalmi műsorok lesznek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább nő a családok támogatása

  Tovább nő a családok támogatása

  Jövőre minden eddiginél több forrást fordít a kormány a családokra, és további jelentős lépések várhatók, amennyiben a magyar emberek a nemzeti konzultáción megerősítik a kormány elképzeléseit.

 • A roma és a magyar kultúra kiegészíti egymást

  A roma és a magyar kultúra kiegészíti egymást

  A roma és a magyar nép kultúrája kölcsönösen hatott egymásra, illetve a két népben közös a hit, a hagyományok tisztelete és a család szeretete – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a Roma Koordinációs Tanács hétfői budapesti ülésén.

 • Brüsszel és az ENSZ akarata ugyanaz, az illegális bevándorlás legalizálása

  Brüsszel és az ENSZ akarata ugyanaz, az illegális bevándorlás legalizálása

  A szálak összeérnek, ma már világosan látszik, hogy Brüsszel és az ENSZ akarata ugyanaz, ami ugyanis jelenleg az ENSZ-ben és Brüsszelben zajlik, az az illegális bevándorlás legalizálása – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva.