EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,06 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Szeged

Diszkriminatív a zajrendelet, de nem várnak csodát a vendéglátósok

Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatót tartott a csendrendelet elleni petíciója kapcsán, amit egyelőre egyedül ő írt alá. Továbbra is bizonytalanok a vendéglátósok, nem látják, hogy változás történt volna.

Az esős idő miatt a városházától nem messze található Anyám Tyúkjai étterem teraszán tartotta sajtótájékoztatóját a jogász, amit az ügy kapcsán stílusosnak nevezett, mert meglátása szerint a csendrendelet leginkább a vendéglátósokat hátráltatja.


Beszédében felidézte, hogy a kormányhivatal diszkriminatívnak találta a csendrendeletet, és hogy határozatuk szerint június 29-ig egy ismételt közgyűlésen a rendeletet módosítania kell a város vezetésének.

Szabó Bálint ezúttal is elismételte, hogy szerinte Botka László ezzel a rendelettel kárt tesz Szegednek, mert leginkább a vendéglátósokra épülő város vagyunk, és őket lehetetleníti el a rendelet. A jogász úgy látja, hogy a rendelet kapcsán a város csak egy csatát nyert meg, a háborút még nem, mert a következő közgyűlésen megváltoztatva még életbe léphet a rendelet.


Szabó Bálint ezúttal is elismételte, hogy szerinte Botka László ezzel a rendelettel kárt okoz Szegednek

A város vezetése azonnal reagált is a sajtótájékoztatóra egy közleményben, amit már magán a tájékoztatón kiosztottak. A közleményben az áll, hogy Szabó alaptalanul riogatja a szegedi vállalkozókat a zajrendelet módosítása kapcsán, „amely a közterületi rendezvényekre és a vendéglátóegységek teraszaira vonatkozik, de nem érinti a nyitvatartási idejét, illetve azt, hogy a vendéglátóegységekben meddig tartanak rendezvényt”.

Szabó petíciót nyújtott be a csendrendelet ellen, de a vendéglátósok nem tapasztalnak változást

Mondandójának lényege pedig ismételten csak annyi volt, hogy azt szeretné, ha a polgármester a csendrendeletet visszavonná és tényleges kommunikációba kezdene a város lakóival.

A sajtótájékoztató után Szabó Bálint még átsétált a városházára, ahol a petícióját át is nyújtotta a városháza sajtófőnökének.

Nem várnak csodát a vendéglátósok

A Csongrád Megyei Kormányhivatalnak 27 rendezvényszervező és vendéglátó tett közérdekű bejelentést a helyi rendelet miatt – derült ki a kormányhivatal közleményéből.

– Úgy tűnik, hogy még mindig tiszteletköröket futunk” – fogalmazott egy forrásunk, aki azon 27 vendéglátós közé tartozik, akik közérdekű bejelentést tettek. – Nem látszik az, hogy megoldódna ez a probléma. Ezzel a módosítással előrébb nem került senki. Maga a közgyűlés is egy vicc volt, amikor ezt a rendeletet elfogadták – véleményezte. A vendéglátóknak fogalmuk sincs arról, hogy milyen jogi lépéseket tehetnek még ezen kívül. Véleménye szerint ez egy erősen politizálttá tett téma, melyben egyeztetés sem történt a döntéshozók részéről. – Kérdés, hogy ki vállalná, vagy ki tudná magára vállalni ezt a történetet a vendéglátósok és rendezvényszervezők közül, hogy megoldja a problémát – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.