2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Szeged

Diszkriminatív a zajrendelet, de nem várnak csodát a vendéglátósok

Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatót tartott a csendrendelet elleni petíciója kapcsán, amit egyelőre egyedül ő írt alá. Továbbra is bizonytalanok a vendéglátósok, nem látják, hogy változás történt volna.

Az esős idő miatt a városházától nem messze található Anyám Tyúkjai étterem teraszán tartotta sajtótájékoztatóját a jogász, amit az ügy kapcsán stílusosnak nevezett, mert meglátása szerint a csendrendelet leginkább a vendéglátósokat hátráltatja.


Beszédében felidézte, hogy a kormányhivatal diszkriminatívnak találta a csendrendeletet, és hogy határozatuk szerint június 29-ig egy ismételt közgyűlésen a rendeletet módosítania kell a város vezetésének.

Szabó Bálint ezúttal is elismételte, hogy szerinte Botka László ezzel a rendelettel kárt tesz Szegednek, mert leginkább a vendéglátósokra épülő város vagyunk, és őket lehetetleníti el a rendelet. A jogász úgy látja, hogy a rendelet kapcsán a város csak egy csatát nyert meg, a háborút még nem, mert a következő közgyűlésen megváltoztatva még életbe léphet a rendelet.


Szabó Bálint ezúttal is elismételte, hogy szerinte Botka László ezzel a rendelettel kárt okoz Szegednek

A város vezetése azonnal reagált is a sajtótájékoztatóra egy közleményben, amit már magán a tájékoztatón kiosztottak. A közleményben az áll, hogy Szabó alaptalanul riogatja a szegedi vállalkozókat a zajrendelet módosítása kapcsán, „amely a közterületi rendezvényekre és a vendéglátóegységek teraszaira vonatkozik, de nem érinti a nyitvatartási idejét, illetve azt, hogy a vendéglátóegységekben meddig tartanak rendezvényt”.

Szabó petíciót nyújtott be a csendrendelet ellen, de a vendéglátósok nem tapasztalnak változást

Mondandójának lényege pedig ismételten csak annyi volt, hogy azt szeretné, ha a polgármester a csendrendeletet visszavonná és tényleges kommunikációba kezdene a város lakóival.

A sajtótájékoztató után Szabó Bálint még átsétált a városházára, ahol a petícióját át is nyújtotta a városháza sajtófőnökének.

Nem várnak csodát a vendéglátósok

A Csongrád Megyei Kormányhivatalnak 27 rendezvényszervező és vendéglátó tett közérdekű bejelentést a helyi rendelet miatt – derült ki a kormányhivatal közleményéből.

– Úgy tűnik, hogy még mindig tiszteletköröket futunk” – fogalmazott egy forrásunk, aki azon 27 vendéglátós közé tartozik, akik közérdekű bejelentést tettek. – Nem látszik az, hogy megoldódna ez a probléma. Ezzel a módosítással előrébb nem került senki. Maga a közgyűlés is egy vicc volt, amikor ezt a rendeletet elfogadták – véleményezte. A vendéglátóknak fogalmuk sincs arról, hogy milyen jogi lépéseket tehetnek még ezen kívül. Véleménye szerint ez egy erősen politizálttá tett téma, melyben egyeztetés sem történt a döntéshozók részéről. – Kérdés, hogy ki vállalná, vagy ki tudná magára vállalni ezt a történetet a vendéglátósok és rendezvényszervezők közül, hogy megoldja a problémát – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.