EUR: 323,30 Ft
CHF: 286,92 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Sport

Dögunalmas meccsen nyertek a svédek

Vérszegény produkciót láthattak azok a szurkolók, akik úgy döntöttek, hogy a Svédország–Dél-Korea mérkőzést követik figyelemmel. A három pont sorsáról és a végeredményről egy tizenegyes döntött. Máris hiányzott Ibrahimovic, ő biztos csinált volna valami show-t.

Nem akármilyen cselhez folyamodott a dél-koreai válogatott a svédek elleni csoportmeccs előtt. Hasonlóságukat kihasználva felcserélték egymás között a mezeket, hogy a svéd megfigyelők ne tudják felmérni játékukat a mérkőzés előtti utolsó edzésen.


– A nyugatiak nem tudják megkülönböztetni az ázsiaiak arcát. Ezt ki akartuk használni, így próbáltuk összezavarni az ellenfelünket – mondta Shin Tae-Yong szövetségi kapitány a tréning után.

A svédek 12 év után jutottak ki a világbajnokságra, azonban immár nincs velük a legnagyobb svéd futballista, Zlatan Ibrahimovic. A Los Angeles Galaxy támadója a VIP-páholyban követte az eseményeket. Korábban azt mondta, hogy a csapat sokkal jobban játszik nélküle, ugyanis nincs rajtuk akkora nyomás. De ez nem így volt.


A két együttes felejthető, unalmas meccset játszott. Beszédes adat, hogy az 1966-os vb óta nem fordult elő, hogy 20 percet kelljen várni egy kapura lövésre. Most ez is megtörtént. Több szakíró azt emelte ki, hogy mindkét válogatottból hiányoznak az igazán kreatív játékosok és ez ki is ütközött a találkozón, rengeteg volt a felívelt labda. A meccs legizgalmasabb momentuma az volt, amikor második félidő közepén a játékvezető videóbírózást követően büntetőt ítélt a svédeknek, amelyet Andreas Granqvist magabiztosan értékesített.

(MTI/AP/Petr David Josek)

EPA/RITCHIE B. TONGO EDITORIAL USE ONLY

Svédország–Dél-Korea 1-0 (0-0)

Nyizsnyij Novgorod, Nyizsnyij Novgorod Stadion, 42 300 néző

Játékvezető: Aguilar (salvadori)

Gólszerző: Granqvist (65.)

Kapcsolódó Cikkek